DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB’den Rusya’ya sert bir kınama geldi

AB’den Rusya’ya sert bir kınama geldi

Dün akşam saatlerinde toplanan AB Liderler Zirvesi’nde Rusya’ya sert bir şekilde kınama geldi. İşte AB’nin Rusya’yı kınama nedeni..\r\n\r\n

Dün akşam saatlerinde toplanan AB Liderler Zirvesi’nde Rusya’ya sert bir şekilde kınama geldi. İşte AB’nin Rusya’yı kınama nedeni..Dün akşam saatlerinde Brüksel’de toplanan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Rusya sert eleştirilerin nedeni oldu. Bunun nedeni ise Rusya’nın, Ukrayna’daki çatışmaları desteklemesi, Malezya uçağı ile ilgili işbirliği yapmaması, Suriye’deki sivilleri bombaladığı yönündeki iddialar olduğu ifade edildi. Avrupa Birliği Liderler Toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında  AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, önemli konulara değindi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’dan açıklama

ab-den-rusyaya-sert-bir-kinama-geldiAB Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Halep’te sivillerin Suriye ve müttefikleri, özellikle Rusya tarafından bombalanmasını kınıyoruz” dedi. Toplantının sonuç bildirgesinde ise “sivillerin bombalanmasının durdurulması için her türlü alternatifin deneneceği” şeklinde ifadelere yer verileceği belirtildi.Avrupa Birliği Liderler Toplantısının bir önemli diğer gündem maddesi ise dış sınırlarının güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler oldu.

AB: PKK terör örgütüdür

Federica Mogherini, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Federica Mogherini, “Avrupa Birliği ve bütün üyeleri için açıktır ki PKK terör örgütüdür” dedi.Geçen gün düzenlenen AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına katılan AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Federica Mogherini, darbeye karşı birleşen Türk halkı ve muhalefetine dayanışma sempatilerini ifade etti. Gerçekleşen darbe girişimine ilk tepki veren bir ülke olduklarını belirtirken, “Bugün yeniden zor zamanda Türk halkına ve kurumlarına desteğimizi yeniden ifade ediyoruz.” dedi.Federica Mogherini gelecek hafta AB Komiseri Johannes Hahn ile Ankara’da bir araya geleceğini ifade etti. İkili Ankara’daki toplantıda ortak iş birliği ve dış politika hakkında konuşacaklarını belirtti.

GÜÇLÜ BİR DİYALOG KURULMASI GEREKiYOR

Federica-MogheriniFederica Mogherini darbeye karşı verilen tepkilerin medya tarafından kışkırtıldığını belirtiken bu gibi durumlara karşı ülkeler arasında güçlü bir diyalogun olması gerektiğini savundu.Federica Mogherini, “Birbirimiz hakkında daha az konuşmaya, birbirimiz ile daha fazla konuşmaya ihtiyacımız var. Ayrıca birbirimizi tam saygı içerisinde açık ve yapıcı bir yaklaşımla dinlemeye ve anlamaya ihtiyacımız var. Bu, tam olarak bu sabah başlattığımız süreçtir, çok pozitif bir atmosfer olduğunu söylemek isterim.” şeklinde konuştu.

“Avrupa Birliği ve bütün üyeleri için açıktır ki PKK, terör örgütüdür.”

Mogherini var olan Kürt sorununun ortadan kalkması için siyasal sürecin yeniden başlatılması gerektiğini ifade etti. Ve “Avrupa Birliği ve bütün üyeleri için açıktır ki PKK, terör örgütüdür.”dedi.