DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD, camiyi kundaklayan zanlının cezasını böyle verdi

ABD, camiyi kundaklayan zanlının cezasını böyle verdi

ABD, Missouri’de bulunan bir camiyi kundaklayan zanlının cezasını böyle verdi. 2012 yılında yapılan saldırının cezası yeni kesildi.\r\n\r\n

ABD, Missouri’de bulunan bir camiyi kundaklayan zanlının cezasını böyle verdi. 2012 yılında yapılan saldırının cezası yeni kesildi.ABD Adalet Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada İslamic Society of Joplin Camisi’ni kundaklayan Jedediah Stout’un cezasının belli olduğu ifade edildi. ABD’nin Missouri eyaletinde bulunan cami 2012 yılında kundaklanmıştı. Camiyi kundaklayan zanlının ise 32 yaşındaki  Jedediah Stout’un olduğu açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklama ile  Jedediah Stout’un tam 63 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

ABD, zanlıyı 63 ay hapis cezasına çarptırdı

abd-cami-kundaklamaİslamic Society of Joplin Camisi’ni kundaklayan Jedediah Stout’un işlediği tek suç bu da değildi. Camiyi kundaklamasının yanı sıra bölgede bulunan aile planlama kliniğini de ateşe vermişti. Ve ‘Kliniğe Girişlere Erişim Özgürlüğü Yasası’nı ihlal ettiği’ gerekçesi ile de suçlu olarak aranıyordu. Tüm bunların cezası olarak 63 ay hapis yatacaktı. Fakat tabi bu kadarla da bitmiyordu. Jedediah Stout’un ateşe verdiği yerlerin yeniden inşa edilebilmesi için tam 702 bin dolar para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Bu yaşanan olayların ardından sorguya çeken araştırmacılara ise İslam’ı sevmediğini ve bu yüzden camiyi kundakladığını ifade etmişti.ABD Adalet Bakanlığı Sivil Haklar Bölümü Başkanı Vanita Gupta, “Bu ceza, insanların ibadet yerlerini hedef alan şiddetin veya üreme sağlığı hizmetlerine erişim yasalarını ihlal etmenin ciddi sonuçları olacağına dair net bir mesaj veriyor. Adalet Bakanlığı, toplumumuzdaki çeşitliliği ve güvenliği korumak için mücadele ederken, bu tür suçları soruşturmayı ve yasal takibatta bulunmayı sürdürecek.” dedi.

Almanya’daki cami bombacısı yakalandı

Almanya’da faaliyet gösteren Fatih Camisi’ne yapılan bombalı saldırıyı düzenleyen zanlı yakalandı. Bu kişinin Nino K. olduğu belirtildi.Almanya’nın Dresden kentinde bulunan ve DİTİB’e bağlı olduğu belirtilen Fatih Camisi’ne el yapımı patlayıcılar ile saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından bir kaç geçmesinin ardından Alman Bild gazetesinde bir haber yayınlandı. Haberde camiye saldıran bombacının PEGIDA eylemlerinde konuşmalar gerçekleştiren Nino K. olduğu bildirildi. Ve Nino K.’nın Operatif Savunma Merkezi polisleri tarafından hemen gözaltına alındığının da altı çizildi.

Almanya’daki cami bombacısı gözaltına alındı

PEGIDA eylemlerinde konuşma yaptığı ortaya çıkan Nino K.’nın geçen yıl Eylül ayında yaptığı konuşmada Almanya Başbakanı Angela Merkel’e hitaben açık bir mektup okuduğu ortaya çıktı. Ve bu konuşmanın devamında yabancıları suçlu Afrikalıları da tembel olarak niteledi. Nino K’nın camiye attığı el yapımı bombanın ardından Dresden’deki Almanya Demokratik Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti’nin birleşmesinin 26. yılı resmi kutlamalarının yapılacağı Uluslararası Kongre Merkezi’ne de bomba attığı ortaya çıktı.Dresden’deki DİTİB’e bağlı Fatih Camisi’ne yapılan saldırı en üst düzey siyasetçiler tarafından kınanmıştı.