DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’i kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’i kınadı

İsrail’in Batı Şeria’da yerleşim birimleri inşa etmek istemesinin üzerine sessizliğini bozdu. ABD Dışişleri Bakanlığı bu isteği için İsrail’i kınadı.\r\n\r\n

İsrail’in Batı Şeria’da yerleşim birimleri inşa etmek istemesinin üzerine sessizliğini bozdu. ABD Dışişleri Bakanlığı bu isteği için İsrail’i kınadı.İsrail Batı Şeria’da yeni yerleşim birimleri inşa etmek istemesi üzerine tepkisini kınayarak ifade eden Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yaptığı açıklamada İsrail’in aldığı bu kararı şiddetle kınadıklarını belirtti. Mark Toner bu kararın iki ülke arasındaki çözüm arayışlarını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Yeni yerleşim birimleri yapılmasının İsrail’in önceki ifadeleriyle ters düştüğünün vurgusunu yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,  “Yeni yerleşim yerleri Batı Şeria’nın uç bir noktasında, İsrail’e nazaran Ürdün’e daha yakın. Bu yerleşim birimleri Batı Şeria’nın bölünmesini sağlayabilir.” açıklamasında bulundu.

ABD’den İsrail’e kınama!

abd-israil-kinamaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,  geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında askeri bir anlaşmanın sağlanmasının ardından İsrail’in böyle bir karar almasından rahatsız olduklarını belirtti. İşte  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in o yazılı açıklaması..“İsrail’in yeni yerleşim birimleri inşa etmesi kalıcı işgalci olarak tek ülke olma fikrini güçlendirmektedir ve bu da İsrail’in demokratik Yahudi bir ülke olma fikriyle çatışmaktadır. Bu tür hareketler uluslararası toplumun ve İsrail’in uzaktaki müttefiklerinin kınamasıyla karşılaşacaktır.”