DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD Savunma Bakanı: ‘Kimsenin petrolüne…’

ABD Savunma Bakanı: ‘Kimsenin petrolüne…’

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Irak’taki Amerika askerlerinin ‘Kimsenin petrolüne el koymak’ gibi bir niyetinin olmadığı söyledi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bugün Irak ziyaretini gerçekleştirecek. Ziyarete başlamadan önceki yaptığı açıklama da ABD yeni başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz aylarda CIA mensuplarına söylediği “Irak’ın petrollerine el koymalıydık. Neyse, belki bir fırsat daha çıkar” sözleri ile ters bir

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Irak’taki Amerika askerlerinin ‘Kimsenin petrolüne el koymak’ gibi bir niyetinin olmadığı söyledi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bugün Irak ziyaretini gerçekleştirecek. Ziyarete başlamadan önceki yaptığı açıklama da ABD yeni başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz aylarda CIA mensuplarına söylediği “Irak’ın petrollerine el koymalıydık. Neyse, belki bir fırsat daha çıkar” sözleri ile ters bir tavır belirtti. Ardından Irak ziyaretine start verdi.

ABD Savunma Bakanı: ‘Kimsenin petrolüne…’

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ziyaretinde İslam Devleri militanlarını Musul kentinde ellerinde kalan yerlerden çıkartmak için yeni bir taarruza girişen Irak ordusunu destekleyen Amerikan askerlerinin yaptığı çalışmaları yerinde görecek. Bu geziye katılan gazetecilerin yönelttiği rak’ın petrollerine el koymak gibi bir tehdidin gündemde olup olmadığını sorusu üzerine Mattis,  “Biz kimsenin petrolüne el koymak için Irak’ta bulunmuyoruz” dedi. Jim Mattis, “Burada bulunan herkes ve Amerika’daki herkes gazını, petrolünü parayla alıyor. Eminim gelecekte de böyle olacaktır.”