DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’de bir siyahi ağaca asılı halde bulundu

ABD’de bir siyahi ağaca asılı halde bulundu

Son günlerde suların bir türlü durulmadığı ABD’de bir siyahi ağaca asılı halde bulundu.\r\n\r\n

Son günlerde suların bir türlü durulmadığı ABD’de bir siyahi ağaca asılı halde bulundu.ABD son zamanlarda hem siyahilere yapılan polis şiddeti ve 11 polisi hedef alan sniper saldırısı ile çalkalanıyor. Polislere yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 5 polis hayatını kaybetmişti. 5 polis yaşamını yitirirken 6 polisin ise ağır yara aldığı açıklanmıştı. ABD bu olaylarla çalkalanırken bir diğer haber bir siyahinin ağaca asılı halde bulunmasıydı. Polis bulunan siyahinin intihar ettiğini düşünüyor. Çevrede bulunan vatandaşlar ise linç edildikten sonra öldürüldüğü iddiasında bulundu.Atlanta bu sabah bu haberle sarsıldı. Atlanta’da Piedmont Parkı’nda orta yaşlarda bir siyahinin cansız bedeni ağaca asılı şekilde duruyordu. Olayın gerçekleştiği ana şahit olduklarını iddia eden vatandaşlar ağaca asılı olarak bulunan cesed ile ilgili beyazların ırkçı örgütü Klu Klux Klan (KKK) üyelerini sorumlu tuttu.

Atlanta Polis Departmanından İlk Açıklama

ABD’nin Atlanta şehrindeki Piedmont Parkı’nda bulunan ağaca asılı cesed ile ilgili Atlanta Polis Departmanından ilk açıklama geldi. Ağaca asılı bulunan cesedin 25 ila 30 yaşları arasında olduğunu açıkladı. Olayla ilgili araştırma yapan yetkililer ise bu durumun bir intihar olabileceği tahmininde bulundu.Kısa sürede sosyal medyaya yayılan bu haber tartışma konusu yarattı. Meydana gelen olaydan önce bir çok KKK’ye üyelerinin aynı parkta el ilanları dağıttıklarını ifade ettiler.

Atlanta Valisi Kasim Reed’den açıklama

Atlanta Valisi Kasim Reed’in konuyla ilgili yaptığı açıklama da Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) meydana gelen olay ile ilgili takipte olduğunu belirtti. Ve sosyal medyada yaşanan bu tartışmaların asılsız olduğu açıklandı.