DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’de havalimanı saldırı: 5 ölü

ABD’de havalimanı saldırı: 5 ölü

ABD’nin Fort Lauderdale-Hollywood Havalimanı’nda yaşanan silahlı saldırıda ölü ve yaralılar var.

ABD’nin Fort Lauderdale-Hollywood Havalimanı’nda yaşanan silahlı saldırıda ölü ve yaralılar var. Saldırganın gözaltına alındığı havalimanı saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı.Fort LauderdaleHollywood Havalimanı’nda meydana gelen silahlı saldırıda, havalimanındaki giriş ve çıkışlar durdurularak saldırının yakalanması hedeflendi. Henüz nedeni bilinmeyen saldırıda soruşturma devam ediyor.CNN’e konuşan Broward County Valisi Barbara Sharief, “Zanlının başka birileriyle koordineli hareket ettiğine dair şu an elimizde bir kanıt yok. Şu anda gözaltında ve olayı soruşturuyoruz” dedi.

Barbara Sharief kimdir

Barbara Sharief (doğum tarihi 1973), 19 Kasım 2013’den 18 Kasım 2014 tarihine kadar Broward County, Florida belediye başkanlığı görevinde bulunan bir Florida politikacısıdır. İlçenin ilk siyah kadın belediye başkanıydı. Sharief, serbest çalışan bir giyim satışçısının sekiz çocuğundan biri olan ve emekli bir hocalık yapan Miami’de büyüdü. [2] [3] Babası 1987’de Sharief’in 14. yaşındayken 15 yaşındaki bir soyguncu tarafından vuruldu ve öldürüldü. Ailesini desteklemek için bundan kısa süre sonra işe başladı. [2] [4] [5] Sharief, North Miami Lisesine girdi. Üniversite için Miami Dade College’a hem Jackson Memorial Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu’na hem de Hemşirelik alanında lisans ve yüksek lisans derecesi, Florida Uluslararası Üniversitesi’nden Advanced Registered Hemurse Practitioner derecesi almıştır.

ABD’de silahlı saldırı

Dünya basını ABD’de art arda gelen saldırı haberleri ile çalkalanıyor. ABD’den bir silahlı saldırı haberi daha geldi. Çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.ABD’nin güneybatısında bulunan bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı yaşandı. Alışveriş merkezinin adı ise Weslayan & Bissonnet olarak açıklandı. Gerçekleşen saldırıyı polis twitter hesabından bildirdi. Alışveriş merkezine elinde silahla giren saldırgan etrafa ateş açtı.

ABD’de meydana gelen saldırıda çok sayıda kişi yaralandı

abd-silahli-saldiriSilahlı saldırganın hedef aldığı alışveriş merkezinde bulunan çok sayıda kişi yara aldı. Saldırının hemen ardından yaralı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Fakat yaralı sayısı ve sağlık durumlarına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi. Olay ile ilgili araştırma başlatıldı.ABD’de diğer meydana gelen saldırılar

ABD’de üniversiteye saldırı : 9 yaralı

ABD’de meydana gelen saldırılara bir yenisi daha eklendi. ABD’nin İllinois Üniversetisi yerleşkesinde silah sesleri yükseldi. Saldırıda 9 kişinin yaralandığı açıklandı.İllinois Üniversetisi yerleşkesinde akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 9 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıda 9 kişi yaralanırken hiç ölünün olmaması yürekleri ferahlattı.

Saldırgan anında kaçtı

abd-saldiriOlay ile ilgili gelen ilk bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren zanlının olay yerinden hemen kaçtığı belirtildi. Tüm bölgede güvenlik önlemleri arttırılırken, Illinois Üniversitesinin uyarı sisteminden uyarı yapıldı. Üniversitenin öğrencilere yaptığı uyarıda ise Green Caddesindeki 3. ve 4. sokaklarından uzak durulması gerektiği yer alıyordu.