DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’de silahlı saldırı: 2 ölü

ABD’de silahlı saldırı: 2 ölü

ABD’de mahkeme binasına saldırı şoku yaşandı. Silahlı saldırı sonucu 2 memur hayatını kaybederken saldırgan olay yerinde öldürüldü.\r\n\r\n

ABD’de mahkeme binasına saldırı şoku yaşandı. Silahlı saldırı sonucu 2 memur hayatını kaybederken saldırgan olay yerinde öldürüldü.

ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan Berrien County Adliyesinde bir silahlı saldırı yaşandı. Saldırı bugün saat 14.30 civarlarında meydana geldi. Saldırı da iki memur yaşamını yitirdiği açıklandı. The Berrien County Şerifi Paul Bailey, saldırının hemen ardından açıklama yaptı. The Berrien County Şerifi Paul Bailey, 2 kişinin öldüğünü ve 1 kişinin de ağır yaralandığını belirtti.

Silahlı saldırının hemen ardından harekete geçen güvenlik güçleri olayı kısa sürede yatıştırdı. Polis ile saldırgan arasında çıkan çatışmada saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı. The Berrien County Şerifi Paul Bailey, olay etrafında bulunan tüm binaların giriş ve çıkılarının kapatılmasını istedi.

abd-de-silahli-saldiri

Berrien County Adliyesine düzenlenen saldırının henüz neden olduğu anlaşılamadı. Fakat  Michigan Valisi Rick Snyder twitter üzerinden yaptığı açıklama da olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Michigan Valisi Rick Snyder, “Saldırıdan etkilenenlere dua için lütfen bana katılın.” şeklinde konuştu.

Meydana gelen silahlı saldırı da hayatını kaybedenlerin icra memuru olduğu açıklandı. İcra memurlarından biri 44 yaşında bir erkek olduğu belirtildi.

Dallas’ta 11 polise silahlı saldırı

Amerika son günlerini Minnesota ve Louisiana eyaletlerinde iki siyahın polis vurularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protesto ve eylemlerle geçiriyordu. Bu eylemler esnasında polislerle yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polis hedef alındı. Saldırının ardından Dallas polisi, hedef alınan polisler hakkında açıklama yaptı. İlk verilen bilgilere göre 3 polisin hayattını kaybettiği ve 8 polisin de ağır yaralandığı açıklandı. Daha sonradan ise saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısının 5’e yükseldiği bildirildi.

Barack Obama’dan polislere tepki

Amerika Devlet Başkanı Barack Obama, New York ve Washington’da başlayan gösterilerin ardından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ise yaşanan bu sorunların sadece siyah Amerikalılar olmadığı dile getirdi. Ve Facebook videosunda siyah sürücünün vurulma anının tüm Amerikalılar tarafından tepki aldığını ifade etti. Amerika Devlet Başkanı Barack Obama, polis teşkilatlarına aralarındaki ‘ırkçı önyargıyla’ baş etmeleri konusunda sert eleştiri de bulundu.