DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’deki selde yüzlerce kisi kayip

ABD’deki selde yüzlerce kisi kayip

Denver Post gazetesi, son olarak Cedar Cove isimli 60 yaşındaki bir kadının da sel sularına kapılarak öldüğünü ve muhtemel can kaybının 5’e çıktığını yazdı. Onlarca helikopter ile bölgede kurtarma faaliyetini sürdüren ekiplerin yoğun çalışmasıyla yetkililer, Larimer County’den bin 200 insanın tahliye edildiğini bildirdi. OBAMA AFET BÖLGESİ İLAN ETMİŞTİ Colorado Valisi John Hickenlooper, hem federal hükümetten

Denver Post gazetesi, son olarak Cedar Cove isimli 60 yaşındaki bir kadının da sel sularına kapılarak öldüğünü ve muhtemel can kaybının 5’e çıktığını yazdı. Onlarca helikopter ile bölgede kurtarma faaliyetini sürdüren ekiplerin yoğun çalışmasıyla yetkililer, Larimer County’den bin 200 insanın tahliye edildiğini bildirdi.

OBAMA AFET BÖLGESİ İLAN ETMİŞTİ

Colorado Valisi John Hickenlooper, hem federal hükümetten hem de komşu eyaletlerden afet ile mücadelede önceki gün yardım istemişti. Başkan Barack Obama, valinin isteğine hemen karşılık vererek Cuma günü bölgeye federal afet yardım ekibini gönderdi ve selin en fazla vurduğu Boulder County’i “affet bölgesi” ilan etti. Yoğun yağışlar nedeniyle Colorado eyaletinde birçok yol kapandı. Jamestown, Boulder, Larimer, Lyons, Kuzey Denver, Estes Park, Big Elk Meadow, Pinewood Springs beldelerinde etkili olan sel nedeniyle bölgeye ordunun da yardımı ile daha çok helikopterlerle içecek su ve yiyecek taşınıyor.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Son 70 yılın en yoğun yağışının görüldüğü Colorado’ya yıllık yağış ortalamasının son bir haftada düştüğü belirtildi. Bölgede yağışların bugün öğle sonuna kadar devam edeceği belirtilerek tahliye edilenlerin evlerine dönmemeleri istendi.