DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’den ‘Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ açıklaması

ABD’den ‘Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ açıklaması

Geçtiğimiz akşam terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için ABD’den ilk açıklama geldi.\r\n\r\n

Geçtiğimiz akşam terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan  Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için ABD’den ilk açıklama geldi.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan PKK’ya yönelik soruşturma kapsamında  Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Bu yaşanan olay ile ilgili ilk olarak Avrupa Birliği’nden açıklama geldi. Bugün ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, bir açıklama yaptı. Düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili yöneltilen sorulara ‘Diyarbakır’ın seçilmiş eş belediye başkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz’ şeklinde yanıt verdi.

ABD : ‘Gözaltı sürecini yakından izliyoruz’

abd-den-gozalti-aciklamasiDışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaşanan terör saldırılarını en sert şekilde kınadıklarını her defasında altını çizdi. Ve Eş başkanların gözaltına alınmaları konusunda kaygı dile getiren ifadelerin barışçıl ve yasalara uygun yapılması, bunların da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kısıtlama getirilmeden, saygı gösterilerek yapılabilmesi için Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz’ dedi.John Kirby yöneltilen ‘AB silahlar geri çekilmeli, tek uygun çözüm siyasi çözüm açıklaması yaptı. Buna bütünüyle katılıyor musunuz’ sorusuna ise  ‘Genel olarak Avrupalı ortaklarımızın söyledikleri gibi düşünüyorum’ şeklinde yanıt verdi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘En kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız’ şeklindeki açıklamalarını görmediğini belirten John Kirby, “Daha önce de söylediğim gibi, özellikle o bölgede koalisyon tarafından koordine edilmemiş askeri harekat, DAEŞ’i yok etme asıl hedefi için yardımcı olmaz. Biz tüm koalisyon üyelerinin çabalarını DAEŞ’e karşı yoğunlaştırmalarını ve bunu da koordineli bir şekilde yapmalarını istiyoruz.” dedi.

BM’den gözaltına alınan Kışanak ve Anlı açıklaması

Diyarbakır’da yapılan terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile ilgili BM (Birleşmiş Milletler)’den açıklama geldi.Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması dünya basının da oldukça büyük yer kapladı. Gözaltı kararı için ilk önce AB’den daha sonra da BM’den açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Sözcüsü Shamdasani konu ile ilgili açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler Sözcüsü Shamdasani açıklamasında  “Türk yetkililere, adil yargılama ilkelerini anımsatmak istiyor ve Türk hükümetine insan haklarına tam saygı çağrısı yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BM’DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

bm-den-gozalti-aciklamasiBirleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını, son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu’daki bir çok kamu görevlisinin gözaltına alınmasının son örneği olduğunu belirtti. Ve  “Türk yetkililere, olağanüstü hal zamanlarında bile yasallık, orantılılık ve gereklilik, yargı sürecine saygı, masumiyet karinesi ve adil yargılama ilkelerini anımsatmak istiyoruz. Türk hükümetine en üst düzeyde şeffaflık ve insan haklarına tam saygı çağrısı yapıyoruz” dedi.