DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB’den vizesiz seyahatlere izin yok

AB’den vizesiz seyahatlere izin yok

Darbe girişiminin ardından AB’den vizesiz seyahatlere izin çıkmayacağı bildirildi. İşte AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger’ın yaptığı o açıklama..\r\n\r\n

Darbe girişiminin ardından AB’den vizesiz seyahatlere izin çıkmayacağı bildirildi. İşte AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger’ın yaptığı o açıklama..ab-darbe-vizeİstanbul ve Ankara merkezli başarısız darbe girişimi sonrası vizelerde önemli kararlar alındı.  AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger, 161 şehidin olduğu darbe girişiminin ardından işten çıkarmalar ve gözaltılarının artış göstermesiyle Türkiye’ye bu yıl vizesiz seyahat hakkı vermeyeceğini ifade etti. Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Oettinger, “Türkiye’ye vizesiz seyahat sağlamaya ilişkin yasa tasarısı şu an parlamentoda görüşülüyor. Fakat yıl sonundan önce Türkiye’ye yönelik vizesiz seyahat düzenlemesi yapılacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

İdam açıklaması

Avrupa Komisyonu’nun Dijital Ekonomi ve Toplum Komiseri Oettinger, Türkiye devletine yapılan darbe girişiminden sonra çok sayıda yargı üyesinin görevden alınmasını da eleştirdi. AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger, getirilmek istenen idam cezası hakkında da “İdam cezasını getiren hiçbir ülke AB üyesi olamaz” açıklamasını yaptı.

NATO’dan Türkiye’ye tam destek

15 temmuz Cuma günü ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin NATO’dan kınama mesajı geldi. Ve Türkiye’ye tam destek verdiklerini iletti.Türkiye’nin yaşadığı son zamanlardaki sıkıntılı dönemlere cuma gecesi yaşanan darbe girişimi de eklendi. 161 şehit verilen ve çok sayıda yaralının olduğu darbe girişimine tüm dünya ve dünya liderlerinden çok sert kınamalar geldi. Son olarak ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbeg gerçekleşen başarısız darbe girişimi için Türkiye’ye tam destek olduklarını ve bu girişimi en sert şekilde kınadıklarını ifade etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbeg, “Türkiye bu zor zamanda dayanışma içinde olduğum NATO ittifakının değerli bir üyesidir” dedi.