DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AfD Almanya’nın havasını zehirliyor

AfD Almanya’nın havasını zehirliyor

Federal Göç, Entegrasyon ve Mülteci Sorumlusu Aydan Özoğuz, popülist sağ parti Almanya İçin Alternatif’i (AfD) ülkenin ruh halini zehirlemekle suçladı. Göçmenlerin entegrasyonu ile ilgili federal hükümet raporunu basına tanıtırken sözü bu partinin politikalarına getiren siyasetçi, AfD’nin yakaladığı oy potansiyelinin mültecilere bağlı olduğunu söyledi. Aydan Özoğuz’a göre Almanya’nın bu yeni partisi mültecileri arkasına alarak ülkede hakikatle

Federal Göç, Entegrasyon ve Mülteci Sorumlusu Aydan Özoğuz, popülist sağ parti Almanya İçin Alternatif’i (AfD) ülkenin ruh halini zehirlemekle suçladı. Göçmenlerin entegrasyonu ile ilgili federal hükümet raporunu basına tanıtırken sözü bu partinin politikalarına getiren siyasetçi, AfD’nin yakaladığı oy potansiyelinin mültecilere bağlı olduğunu söyledi. Aydan Özoğuz’a göre Almanya’nın bu yeni partisi mültecileri arkasına alarak ülkede hakikatle her zaman ilgisi olmayan zehirli bir hava oluşturdu.

ÖZELLİKLE SURİYELİ MÜLTECİLER SUÇA KARIŞMIYOR

Sosyal Demokrat Partili (SPD) politikacı, mültecilerin Almanya’ya gelmesiyle birlikte suç oranlarının arttığı yönünde bir algı oluşturmaya çalışanları da uyardı. İltica başvurusunda bulunan grupların suç işleme oranlarının birbirinden farklı olduğuna dikkat çeken Özoğuz, özellikle Suriyeli mültecilerin hemen hemen hiçbir suça karışmadığına dikkat çekti. Almanya’ya sığınma talebinde bulunan mültecilerin büyük bir çoğunluğunu Suriye’deki savaştan kaçanlar oluşturuyor.

AfD YÜZÜNDEN TOPLUMDA MÜLTECİLERLE İLGİLİ YANLIŞ KANAAT OLUŞTU

Özoğuz buna rağmen Almanya’da boğuk ve gergin bir ortam oluşturulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Rapora göre geçen yıl 2,1 milyon göçmen yasalara uygun bir şekilde Almanya’ya gelmiş. Bu göçmenlerin yüzde 45’i diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden geliyor. Mültecilerin sayısı ise 890 bin. Özoğuz,  bu insanların suçla olan ilişkisi hakkında toplum içinde yanlış bir kanaatin oluştuğunu ifade etti.

HASET TARTIŞMALARINI VE PAYLAŞIM KORKUSUNU BIRAKIN

Federal Göç, Entegrasyon ve Mülteci Sorumlusu Özoğuz bu gergin ortam karşısında Alman siyasilere seslendi ve ‘haset tartışmaları’ndan ve ‘paylaşma korkuları’ndan vazgeçmelerini istedi. Toplumun belli kesimlerindeki endişelerin ne görmezden gelinebileceğini ne de alelacele yabancı düşmanı davranışlar olarak mahkûm edilebileceğini kaydeden devlet bakanı, politikacıların politikalarını halka daha iyi anlatmalarını istedi. Özoğuz’a göre toplumda kimse mülteciler geldiğinden dolayı kötü duruma düşmemeli.

GÖNÜLLÜ ALMANLAR OLMASAYDI ÜLKEDEKİ DURUM KÖTÜ OLABİLİRDİ

Özoğuz konuşmasında mültecilere gönüllü olarak yardım eden Almanlara da değindi ve bu insanların iki seneden bu yana ortaya koyduğu performans sayesinde ülkedeki atmosfer çoklarının iddia ettiği gibi kötüye dönmedi.Politikacının çözülmesini istediği bir diğer sorun da göçmenlerin isimlerinden dolayı iş başvurularında elenmesi oldu.