DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AfD’den Türk bayrağı skandalı

AfD’den Türk bayrağı skandalı

Almanya’nın popülist sağ partisi Almanya İçin Alternatif’in (AfD) genel başkanı Frauke Petry, sosyal medya paylaşımında yaptığı fahiş hata ile rezil oldu. Federal Hükümet’in Erdoğan politikasını eleştiren bir Facebook paylaşımında bulunan politikacı, arka planda Türk bayrağı yerine Tunus bayrağı kullandı. İslam ve göçmen karşıtlığı üzerine bina ettiği politikası ile kısa süre içinde oy sayısını bariz bir

Almanya’nın popülist sağ partisi Almanya İçin Alternatif’in (AfD) genel başkanı Frauke Petry, sosyal medya paylaşımında yaptığı fahiş hata ile rezil oldu. Federal Hükümet’in Erdoğan politikasını eleştiren bir Facebook paylaşımında bulunan politikacı, arka planda Türk bayrağı yerine Tunus bayrağı kullandı.

İslam ve göçmen karşıtlığı üzerine bina ettiği politikası ile kısa süre içinde oy sayısını bariz bir şekilde arttırmayı başaran AfD’nin lideri Petry, Almanya’yı parti olarak yönetecek kapasitede olmadıklarını en son bu skandalla ortaya koymuş oldu. Petry’nin asıl hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona boyun eğdiğini iddia ettiği Federal Hükümet’ti. Bu yüzden AfD’li politikacı paylaşımında şu mesaja yer verdi: “Erdoğan ile sarmaş dolaş olmak demokrasi ile alay etmektir.”

“TÜRK BAYRAĞI NE DE GÜZEL DALGALANIYOR”

Mesajda, birçok popülist sağcıda olduğu gibi gramer hatası yoktu, ancak arka plandaki bayrak internet çağında müthiş bir cehalete işaret ediyordu. Nitekim hata AfD’li olmayan takipçiler tarafından anında fark edildi. Ancak olan olmuştu. 374 kez paylaşılan Tunus bayraklı mesaj anında 1500 tepki aldı. Çok sayıda takipçi, “Türk bayrağı ne de güzel dalgalanıyor” diyerek alay etti.

ALAY KONUSU OLDUĞUNU GÖRÜNCE BAYRAĞI DEĞİŞTİRDİ

Bu şekilde iki saat boyunca tüm alaylara açık bir şekilde kalan paylaşım daha sonra hiçbir yoruma yer verilmeden silindi. Ardından Frauke Petry oldukça havalı duran bir Türk bayrağının önünde poz vermiş bir vaziyette aynı mesajı kulladı. Bu defa da hatanın anlaşıldığını anlayan kullanıcılar uzun süre de bu durumu tiye aldı.

TÜRK BAYRAĞI İLE TUNUS BAYRAĞI ARASINDA BARİZ FARKLAR VAR

Tunus bayrağı renk ve ayyıldız sembolleri açısından Türk bayrağını andırsa da arada büyük farklar var. Tunus bayrağının ortasında beyaz bir daire var ve bu dairenin içine kırmızı renkte ayyıldız yerleştirilmiş. Yıldız ise Türk bayrağının aksine hilalin içinde yer alıyor.

AFD SOSYAL MEDYADA İLK KEZ SKANDALA İMZA ATMIYOR

AfD sosyal medyada kendini bu olayla ilk kez rezil etmiş değil. Geçtiğimiz günlerde de Berlin’deki AfD teşkilatı İsveç’te seyahat uyarısı olduğu yönünde bir haberi yaymış, ancak yalan haber olduğu anlaşılan bu paylaşım binlerce kişi tarafından alay konusu edilmişti.

BİLGİSAYARIN FARESİ KAYINCA BÜTÜN BİR CÜMLE DEĞİŞMİŞTİ

AfD’nin genel başkan yardımcısı Beatrix von Storch da Münchner Abendzeitung’un bir haberini paylaşmış ve başlık olarak gazetenin seçtiği başlıktan çok daha farklı bir ifade kullanmıştı. Gazetedeki haberin başlığı “Gençler mülteci yurdunu yakmak istedi’ şeklindeyken von Storch “Polis mülteci kabul yurdunu yakmaya çalışan aşırı solcuları yakaladı” başlığını kullanmıştı. Gerçek ortaya çıkınca politikacı bilgisayarının faresi elinden kaydığı için başlığı yanlış yazdığını söylemişti.

Frauke Petry, Mesut Özil‘in umre ziyaretine de kafayı takmıştı.