DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AKP’li CDU üyelerine fişleme talebi

AKP’li CDU üyelerine fişleme talebi

Hıristiyan Demokrat Birlik’te bir grup AKP’li parti üyelerine karşı mücadele başlattı. Partide AKP taraftarı istemeyen muhalifler dilekçe komisyonuna AKP taraftarı üyelerin listesinin çıkarılması için başvuruda bulundu.

Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan Hıristiyan Demokrat Birlik’te (CDU) AKP’li parti üyelerine karşı muhalefet büyüyor. CDU’da AKP’li görmek istemeyen partililerin çıkardığı tartışmanın kongrede büyük bir kavgaya yol açacağından korkuluyor.CDU’ya üye olup aynı zamanda AKP’li olanlardan dolayı üç seçim bölgesi AKP’li olmak ile CDU üyesi olmanın birbiriyle bağdaşmadığını ortaya koymak üzere dilekçe sundu. Ancak dilekçe komisyonu oturumunda AKP’li CDU üyelerinin listesinin çıkarılmasına sıcak bakmadı. Partinin genel sekreteri Peter Tauber, CDU’ya uymayan örgütlerin listesini çıkarmanın işe yarayacak bir yöntem olmadığını söyledi.

AKP’Yİ SCIENTOLOGY TARİKATI İLE AYNI GÖRÜYORLAR

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre komisyon kabul etmese de bazı CDU’lu politikacıların elinde böyle bir liste dolaşıyor. Benzer bir liste Scientology tarikatına mensup CDU üyeleri için de çıkarılmıştı.Dilekçeyi sunanlar konuyla ilgili bir tartışmanın başlatılmasını ve kongrede oylama yapılmasını istiyor. Bu politikacılar arasında Neukölln Belediye Başkanı Yardımcısı ve semtin seçim bölgesi başkanı Falko Liecke de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk demokrasisini harabeye çevirdiğini söyleyen Liecke, bunun etkilerinin çok açık bir şekilde Almanya’da da hissedildiğini dile getirdi.Liecke’ye göre CDU’nun Erdoğan taraftarları ile CDU’daki diğer demokrasi karşıtlarına bu partide hiçbir işlerinin olmadığını net bi şekilde gösteren sınırları çizmek gerekiyor. CDU’nun tepesindeki politikacıların Erdoğan ve onun taraftarlarından korkarak bu net sinyali vermemeleri durumunda bunun acıklı bir durum ortaya koyacağını ifade eden politikacı, parti yönetiminden kimsenin açıklama yapmamasını eleştirdi.

DİTİB CAMİİNE HER GİDEN AKP’Lİ DEĞİL

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyalet milletvekili olan ve dilekçe komisyonunda bulunan Serap Güler ise AKP’lilerin CDU’dan dışlanmasına karşı. Geleneksel mabedinde ibadet eden herkesin radikal olmadığını söyleyen politikacı, İslami teşkilatların üye listesinin bulunmadığını ve insanların DİTİB camiine gitmesinin veya bu teşkilattaki defin yardımında bulunmasının o ideolojiyi takip ettiği anlamına gelmediğini dile getirdi. AKP’yi mükemmel bir parti olarak değerlendirmediğini açıklayan Güler, bununla birlikte bu partinin Bozkurtlar veya PKK gibi Anayasayı Korum Teşkilatı tarafından takip edilmediğini kaydetti.

LİSTE ÇIKARILIRSA MÜSLÜMANLAR CDU’YU BİR DAHA SEÇMEZ

Birlik Partilerindeki Müslümanlar inisiyatifinin sözcüsü Cihan Süğür de talebe tepki gösterdi. Almanya’da 3 bin camiden 2 bininin DİTİB’e ait olduğunu ve CDU’nun muhatap alabileceği muhafazakar Müslümanların da bu muhitte bulunduğunu dile getirdi. Süğür’e göre dilekçe komisyondan geçerse CDU Müslümanlar için seçilebilir bir parti olmaktan çıkar.Muhaliflerin, AKP’lilerin yanı sıra Milli Görüş ve Gülen Hareketi’ne mensup olanları da partide istemediği öğrenildi.