DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman Bakan Heiko Maas, ölümle tehdit edildi

Alman Bakan Heiko Maas, ölümle tehdit edildi

Almanya Adalet Bakan’ı Heiko Maas, tarih ve saat verilerek ölümle tehdit edildiğini ve vinin posta kutusuna 9mm’lik mermi bırakıldığını söyledi.
Adalet Bakanı’na 9mm’lik mermi gönderen aşırı sağcılar, Heiko Maas’ı yer, tarih ve saat vererek ölümle tehdit etti. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Heiko Maas, evinin posta kutusuna 9mm’lik mermi bırakıldığını söyledi.
Tehdidi yapanların aşırı sağcılar olduğunu tahmin eden Maas,”Pegida, AfD, NPD ve aşırı sağ olan diğer gruplar. Topluma yabancı düşmanlığı ve ırkçılık fikirleri saçanlar” dedi. 20 yıllık siyasi yaşamında böyle hamlık görmediğini kaydeden Maas, kendisine yönelik tehditlerin Pegida hareketini “Almanya için utanç” olarak nitelendirdikten sonra arttığına dikkat çekti.

 

Yeniden NSU gibi bir çılgınlığın çıkmaması için…

 

1 Mayıs tarihinde Zwickau’da DGB sendikasının toplantısın katıldıktan sonra aşırı sağcıların sürekli kendisini takip ederek, katıldığı toplantıları sabote etmeye çalıştığını belirten Adalet Bakanı Maas, Almanya’da aşırı sağın arttığını söyledi. Maas,”Aşırı grupların internet ortamında da örgütlendiklerine dair belirgin işaret var. Bu tehlikeli, bunu ciddiye almalıyız. Yeniden NSU gibi bir çılgınlığın ortaya çıkmaması için her şeyi yapmalıyız. NSU devletin başarısızlığıydı” dedi.