DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basını bugün ne yazdı? (20 ekim 2016)

Alman basını bugün ne yazdı? (20 ekim 2016)

Alman basını 20 ekim 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı?\r\n\r\n
Alman basını 20 ekim 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı?Alman basını 20 ekim 2016’ya musul operasyonu, Türkiye’deki 15 temmuzun sonrasında alınan OHAL kararının uzatılması ve Putin ile Mekrel’in görüşmesini yer alan haberlerle çıktı.

ALMAN BASINI

alman-basini

Die Welt gazetesi

“Batı’nın gerçekten dehşet verici olan IŞİD’e karşı mücadelede ısrarı, bir anlamda dünya siyasetinin kör açısına denk gelen bölgede İran’ın yayılmasına yol açtı. İslam devleti olan İran, Suriye ve Irak’taki savaştan en çok yarar sağlayan ülke. Suriye’de müttefiki Putin’in desteğini alıyor; Irak’ta ideolojik olarak nefret ettiği Washington önünü açıyor. Bu durum Sünnilerin sözde koruyucusu olan IŞİD’in varlığını sürdürmesini garantiliyor. Musul’un IŞİD’den kurtarılacak olması bir şans. Ancak ABD öncülüğündeki koalisyonun, İran ve Şiilerin IŞİD terörünü devam ettirmesini engellemesi gerekiyor.”

Neues Deutschland

“Olağanüstü hali eleştirenler, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adeta otokratik bir iktidara sahip olmasını sağlayacak sürekliliğe dönüşmesinden kaygı duyuyor. Yetkili kurumlar şüphelilerin mallarına el koyuyor ve belirli bir grubun tamamını suçluyor iken, muhalefet anayasaya aykırı bu uygulamaya karşı çıkamıyor çünkü buna anayasa izin vermiyor. Ülkenin üzerinde karanlık korku bulutları dolaşıyor. İnsan hakları savunucusu Uluslararası Af Örgütü haklı olarak olağanüstü halin suiistimal edilmemesi konusunda ısrarla uyarıda bulunuyor.”

Kölner Stadt-Anzeiger

“Rusya’da Almanya ile ilişkilerin hep daha iyi olması istenir. Her iki halk ve devlet arasında sıkı bir dostluğun olmasını isteyenlerle sıklıkla karşılaşılır. Ancak bu kişiler, bir yandan da ABD’nin bu dostluğu bozmasından şikayet ederler. CIA’in  “Sayın Merkel”in gençliğini geçirdiği Demokratik Almanya Cumhuriyeti (DDR) döneminden kalma zor durumda bırakabilecek belgelerle şantaj yaptığını düşünürler. Aslında Ruslar Almanya’yı tam olarak anlamaz. Aradaki görüş ayrılıkları Doğu-Batı arasında yeni bir anlaşmazlığın doğmasına yol açtı. Ve Putin’in Berlin’deki temasları bu anlaşmazlıkları gidermeye yetmedi.”

Rheinpfalz gazetesi

“Rusya’nın Ukrayna krizine dair görüşmeleri Batı’dan yeni yaptırımlar gelebilir endişeisyle başlattığına dair hiçbir işaret yok. Halep’teki ateşkes de sadece taktiksel bir hamle. Aslında Avrupa Birliği bugün Brüksel’deki zirvede geçen haftaki eleştirilerini uygulamaya dökebilirdi. Nihayetinde AB Dışişleri Bakanları Rusya’nın Suriye’deki faaliyetlerini savaş suçu olarak sınıflandırmışlardı. Ancak sadece Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov değil bir dizi Moskovalı uzman da bunu sadece kuru bir gürültü olarak değerlendiriyor.”