DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basını bugün ne yazdı? (31 ekim 2016)

Alman basını bugün ne yazdı? (31 ekim 2016)

Alman basını 31 ekim 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 31 ekim 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel’in önümüzdeki yıl başkanlığa aday olup olmadığı Alman basınında öne çıkan ilk haberler arasında yer aldı. Martin Luther’in başlattığı reform hareketinin 500’üncü yıldönümü de başlıca haberler arasında…

ALMAN BASINI

alman-basini-antalya-patlama

Der Tagesspiegel

“Muhtemelen Merkel kendisini de zaman zaman şaşırtıyor. Zira yaptığı ya da yapmadığı şeyleri belirleyen asla hesap değil, çoğu zaman sadece sezgi. Suriye’den binbir zahmetle ve yüklü bir biçimde gelen binlerce kişiye sınırı açmasını düşünelim. Orada da her şey olup bittikten sonra başbakanlık dairesindeki yorumcular sonradan bir plan tasarladılar. Belki tam da somut bir durum içerisinde göze çarpan bir dik kafalılıkla bağlantılı bu sezgi, Merkel’i her seferinde daha da güçlendiriyor, hem de bazıları onun tam da güç kaybettiğini zannederken. Basitçe bekleneni yapmaması, uzunca bir süre hiçbir şey yapmaması, sonunda hiç beklenmedik ve özel bir sonuç çıkacağı yönünde beklentiler yaratıyor. Ayrıca Merkel böylece başkalarının sinirlerini zorluyor; hem kendi saflarındaki hem de rakip partilerdeki karşıtlarının sinirlerini.”

Der Spiegel dergisi

“Merkel cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Hrıstiyan Birlik Partileri için bir yenilgiyle sonuçlanmasını engellemek istiyor. Zira bu durum, Sosyal Demokrat Parti’ye bir canlılık getirebilir ve genel seçimlerde Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Sol Parti’nin kuracağı bir koalisyonun gerçekçi bir seçenek olarak görünmesini sağlayabilir. Hrıstiyan Sosyal Birlik lideri Horst Seehofer de benzer görüşte. Eğer Merkel çoğunluğu alabilecek bir aday çıkartamazsa bir başka seçeneği var. Geçen hafta sonuna kadar başbakan partisini Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in arkasında toparlama umudu besliyordu.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung

“Kapsama ve çeşitliliğin hâkim kültür olması ve dini sistemlerin de bunun içinde kendi evrensel öğreti iddialarından soyunmaları elbette istenirdir. Bunu dışarıdan yapmak iyi ve aydınlanmacı bir teamüldür. Din eleştirisi öteden beri bireysel ve toplumsal hayata direktif vermek isteyen ruhani öğreti otoritelerini hedef alıyor. Seküler modernite içinde bunun hangi yöne gideceği öncelikle İslam üzerinden tartışılıyor. Ancak siyasi olarak harlanan İslam tartışmasının gölgesinde Katolik Kilisesi’nde uzun süredir başka bir gündem yürüyor: Kendi öğreti kürsüsünün lağvedip etmeme konusu. Bundan kasıt, dışarıdan zorlanmayan ama içeriden yürürlüğe konan, miras kalmış otoriter öğretiden teolojik bir çabayla kopuş ki bunun anlamı bir çıkıştır.”