DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basını bugün ne yazdı? (07 kasım 2016)

Alman basını bugün ne yazdı? (07 kasım 2016)

Alman basını 07 Kasım 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..\r\n\r\n
Alman basını 07 Kasım 2016 tarihinde hangi haberlerle öne çıktı? Alman basını bugün hangi konuları ele aldı? Alman basını bugün ne yazdı? İşte o haberler..Almanya haberleri ve Almanya basınında yer alan haberlerde Türkiye büyük yer tutuyor. Alman basının yer verdiği haberlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olanlar karşısındaki tutumu ve  Almanya Başbakanı’nın izlediği Türkiye politikaları yer alıyor.

ALMAN BASINI

alman-basini-antalya-patlama

Passauer Neue Presse gazetesi

“Meclis’te yer alan muhalefet partisi ile siyasi araçlar yerine polis devleti araçlarıyla mücadele eden, halkın çoğunluğu tarafından seçilmiş olsa da artık demokrat olarak tanımlanamaz. Çoğunluk bir diktatör diliyorsa bu artık hukuk devleti uygulaması değil keyfidir. Yatıştırmak ve gözleri çevirmek artık mümkün değil. Ne var ki Berlin’den yapılan net açıklamanın sonuçlarının olmayacağı düşünülemez. Mülteci anlaşması sallantıda. Almanya, rahat ve pahalı bir mülteci anlaşması ile kendi değerleri olan özgürlük ve demokrasinin tanınması arasında hangisini daha çok istediğinin kararını vermek zorunda”

Reutlinger General Anzeiger

“Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasiyi yeniden tanımlıyor ve Müslümanların nasıl siyaset yaptıklarını göstermek istiyor. Örneği olmayan tutuklama ve ihraç dalgası Türkiye’de yuvarlanmaya devam ediyor. Görünüşe göre planlar içinde askeri bir gençlik birliği oluşturmak, AKP yanlısı vatandaşları silahlandırmak ve köy korucularını bölgedeki “yıkıcı” eylemleri haber verecek muhbirler haline getirmek de bulunuyor. Erdoğan idam cezasını geri getirmek istiyor ve bunu, halihazırda cezaevine yolladığı muhalefetle görüşmek istiyor”

Kölner Stadt Anzeiger gazetesi

“Almanya Türkiye’de olup bitenlere ancak seyirci kalabilir zira basiretsiz politikalarıyla neredeyse tüm etki imkanlarını tüketti” değerlendirmesi yapılıyor. Gazetede, “AB üyeliği öldü, mülteci anlaşması Avrupa Birliği’ni şantaja açık hale getiriyor, Rusya Ankara için bir rol model ve partner oldu. Batı, Türkiye politikasının cam kırıkları önünde duruyor. Her ne kadar Türkiye iç savaş batağına sürüklenmese de demokrasiden kopmanın sonuçları olacaktır. Örneğin: Yeni mülteci akınları. Erdoğan’ın tutumundan dönmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle her şeyden önemlisi Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti için mücadele edenleri desteklemek”

Frankfurter Rundschau gazetesi

“Erdoğan, başarısız darbe girişiminden bu yana ülkeyi terörle mücadele kılıfı altında bir diktatörlüğe sürüklüyor. Türkiye daha huzurlu ya da güvenli olmayacak. Tam tersi olacak. Almanya tüm olanlara sadece güçsüzce seyirci kalıyor. “

Südwest Presse

“ Pek tabii ki Erdoğan mülteci anlaşması sayesinde avantajlı olduğunun bilincinde. Bu durum Almanya ve AB’nin pazarlık alanını görülebilir ölçüde daraltıyor. Gerçekte Türkiye’nin Avrupa’dan her geçen gün daha fazla uzaklaşması Batı’yı ilgilendirmiyor. Görünüşe göre, Erdoğan’ı bu yoldan çevirecek hiç kimse bulunmuyor.”

Tagesspiegel gazetesi

“Her kim ki idam cezasını geri getirmek istiyor, o Avrupa Birliği’ne ait değildir. İnsan haklarını ihlal eden Avrupa Konseyi’ne uymaz. Merkel, hükümetin takibata aldığı kişilerin yanında açıkça durduğunu göstermek için iki gün beklememeliydi. Türkiye-AB mülteci anlaşmasının bitmesine mal olacaksa bile insan hakları ve vatandaşlık hakları satılık değildir. Merkel, Almanya’nın anlaşmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Yine hata ediyor. Belki de kendisinin ihtiyacı vardır. Kaçmak isteyenler için Balkan rotasının kapatılması asıl önemli olandı ve hala öyle. Bunu Başbakan’ın da itiraf etmesi gerekiyor ki, istemiyor ve yapamıyor.”