DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman basınından çarpıcı iddia! Saldırı emrini o isim verdi!

Alman basınından çarpıcı iddia! Saldırı emrini o isim verdi!

Alman Gazetesi Bild’den çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı emrinin kimin verdiğini açıkladı…

Alman basını, 42 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısı için çarpıcı bir iddia ortaya attı. Atatürk Havalimanı’na saldırı emrini kimin verdiğini duyurdu.İstanbul’da meydana gelen saldırı için Alman Gazetesi Bild saldırı emrini, Suudi Arabistan doğumlu İlhami Balı’nın verdiğini iddia etti.

“IŞİD’İN TÜRKİYE SINIR EMİRİ”

İlhami Balı, ‘IŞİD’in Türkiye sınır emiri’ olarak biliniyor. Bild Gazetesi, İlhami Balı’nın Türkiye sınırından Suriye’ye 1500’ü aşkın militan soktuğu biliniyor.Alman basınından açıklanan bu isim, Atatürk Havalima’nında meydana gelen terör saldırısını gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğunu giderek güçlendiriyor.1982 doğumlu İlhami Balı uzun yıllardır Türkiye’de en çok aranan ‘kırmızı’ isimler listesinde yer alıyor. Listenin birinci sırasında yer alan iddialara göre saldırı emrini veren kişinin İlhami Balı’nın olduğu iddiasını Türk güvenlik makamlarına dayandıran Alman Bild Gazetesi, ayrıca yaralanan militanları da Türkiye’de parayla tedavi ettirdiğini öne sürdü.Alman-basini-ilhami-bali-ataturk-havalimani

“TÜRKİYE’DEKİ ADAMLARINI MAAŞA BAĞLAMIŞ”

Bild, İlhami Balı’nın Türkiye’de bulunan adamlarına 2500 Tl maaş bağladığını öne sürdü.Bir dönem IŞİD’in Türkiye sınır emiri olarak görev yapan Balı, Ankara’da yürütülen kendisinin de içinde bulunduğu 27 kişilik IŞİD davasında telefon dinleme tutanaklarında yer almıştı.İlhami Balı, Türkiye sınırında hayatını kaybeden bir askerin ve sınırda kaçırılan bir Türk askerinin faili olarak aranmıştı. Balı’nın  ‘terör örgütü yöneticiliğinden’ arama kararı bulunuyor.

“İLHAMİ BALI 14 YILDIR ARANIYOR”

2002 yılından beri polisin peşinde olduğu IŞİD’li İlhami Balı’nın, 2015 yılı Aralık ayında görevinden alınarak örgütün başkenti Rakka’ya gönderildiği biliniyor.

“EL KAİDE, EL NUSRA VE IŞİD”

İlhami Balı’nın El Kaide üyeliğinden ötürü 3 yıl tutuklu olduğu biliniyor. 2012 yılında Suriye’ye giden İlhami Balı, El Nusra’nın ardından 2013 yılında da IŞİD örgütüne katıldı. Balı’nın Türkiye’de gerçekleşen kanlı saldırılardan olan Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarının da emrini verdiği iddia ediliyor.

“IŞiD İZLERİNİ TAŞIYOR”

CIA’den de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirdiğine dair açıklama yapılmıştı.İşte o açıklama:Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, 42 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, “Saldırı, IŞİD’in gaddar izlerini taşıyor” diye konuşmuştu. Brennan, IŞİD’in bu tür bir terör saldırısını ABD’de yapmak istemesine şaşırmadığını da dile getirmişti.