DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman gazetesi Türklerle ilgili gizli belgeyi yayınladı

Alman gazetesi Türklerle ilgili gizli belgeyi yayınladı

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından tam 43 yeşil pasaportlu kişinin Almanya’ya yerleştiği bildirildi. Alman gazetesi Türklerle ilgili gizli belgeyi yayınladı.\r\n\r\n

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından tam 43 yeşil pasaportlu kişinin Almanya’ya yerleştiği bildirildi. Alman gazetesi Türklerle ilgili gizli belgeyi yayınladı.Deutsche Welle Türkçe’nin konu ile ilgili aktardığı haberde, Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin sonrasında Almanya’nın sadece Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine yeşil pasaportlu 43 kişinin geldiği belirtildi. Alman Rheinische Post (RP) gazetesinin gizli belge olarak açıkladığı haber de 43 kişinin içerisinde askerler, diplomatlar ve ailelerin bulunduğu ifade edildi. Bu kişilerin KRV eyaletinde iltica başvurusunda bulundu.

Alman gazetesi : Berlin Kaygılı

alman-gazetesi-turklerle-ilgili-gizli-belgeyi-yayinladiYeşil pasaportlu 43 kişinin bulunduğu iltica başvurularının kabul olup olunmayacağı konusunda net bir bilgi olmadığı ortaya kondu. Gizli belgeleri ifşa eden gazetenin haberinde o 43 kişinin iltica başvuruları sonuçlanana kadar eyaletin hükümetine bağlı olan konaklama tesislerinde barındıkları ifade ediliyor. Yer alan bir önemli haberde Türkiye’den başvuruların devamının geleceğinin vurgusu yapıldı. Gizli belgede kişilerin bulundukları iltica başvurularının bir an önce eyalet koordinasyon grubuna bildirmeleri isteniyor.Alman Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yetki sahibi olmadığı için herhangi bir açıklama yapmaktan geri çekindi.  Uluslararası Af Örgütü’nün yaptığı açıklamada ise iltica başvurusu yapan yeşil pasaportlu kişilerin başvuruları sonuç verene kadar Türkiye’ye geri iade edilmeyecekleri açıklandı. İlgili gazeteye konuşan hükümet kaynakları ise iltica başvurusunda bulunanların arasında olan Türk diplomatların başvuruları konusunda karar vermenin zor olduğu belirtildi. Ve “Aslında Türkiye’de kendilerini neyin beklediği bilindiği için geri gönderilemezler. Ama burada kalmalarına izin verirsek Türkiye ile zaten gergin ilişkiler daha da ağır zarar görecektir” denildi.