DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman heyet İncirlik’e geliyor!

Alman heyet İncirlik’e geliyor!

Soykırım kararının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti. Yaşanan İncirlik krizinin sonrasında yapılan diplomantik temaslar sonuç verdi. Alman heyeti İncirlik’teki askerlerini ziyarete geliyor.\r\n

Soykırım kararının ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti. Yaşanan İncirlik krizinin sonrasında yapılan diplomatik temaslar sonuç verdi. Alman heyeti İncirlik’teki askerlerini ziyarete geliyor.Alman Federal Meclisi’de Ermeni soykırımı yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı. Sonrasında ise Türkiye ermeni soykırımını kabul eden Almanya’nın İncirlik Üssü ziyaretlerine ambargo getirmişti. İncirlik Üssü için gerçekleştirilen diplomatik temaslar sonuç verdi. Ve Türkiye’nin İncirlik için koyduğu ambargo ortadan kalktı.

Alman heyet Türkiye’ye geliyor

alman-heyet-geliyorTürkiye’nin İncirlik Üssü ambargosunu kaldırması ile ilk Alman heyet Türkiye’ye geliyor. Ekim başları arasında düşünülen bu ziyaret için net bir tarih verilmemişti. Fakat Almanya Büyükelçisi’nden gelen açıklamada ‘6 kişilik bir heyetin ziyaret için 4 ekim tarihinde Türkiye’ye gelecek’ ifadeleri yer aldı. Almanya Meclisi Savunma Komisyonu’ndan oluşan heyet TBMM’deki Savunma Komisyonu üyeleriyle bir araya gelecek. Bu görüşmenin ardından 6 kişiden oluşan heyet ziyaret için Çarşamba günü İncirlik’e gidecek.Bu yaşanan gelişmenin ardından Almanya ile Türkiye arasındaki İncirlik krizinin de ortadan kalktığı anlaşıyor. Ermeni soykırımı kararının ardından bu adımın iki ülke arasındaki normalleşme sinyallerinin verildiği düşünülüyor.

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklama

Geçtiğimiz günlerde İncirlik için yaptığı açıklamada “İncirlik’i ziyaret etmeleri için gerekli izni vermemiştik. Bu izni verebilmemiz için Almanya için ortaya koyduğumuz şart da belliydi. Almanya da bu şartı yerine getirdi. Yaptığı açıklamayla bu kararın hiçbir hukuki bağlayacılığının olmadığını vurguladı. Türkiye’ye yönelik nasıl bir tutum sergilemesi gerektiğini Türkiye’ye istedikleri gibi muamele edemeyeceklerini anlamış oldular. Adam gibi herkese biz de olumlu bakarız.” şeklinde ifadelere yer vermişti.