DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman Ordusu’nda seks skandalı

Alman Ordusu’nda seks skandalı

Alman Ordusu’nun açığa çıkan seks skandalı ile başı hayli dertte. Skandal Pfullendorf’taki seçkin askerlerin kaldığı kışlada meydana geldi. Skandal, acemi erlere yönelik küçük düşürme, askerler arasında şiddet ritüelleri ve cinsel tacize kadar vardığı için olaya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bizzat müdahalede bulundu. Spiegel dergisinde yer alan habere göre, sıhhiye erlerinin eğitimi esnasında

Alman Ordusu’nun açığa çıkan seks skandalı ile başı hayli dertte. Skandal Pfullendorf’taki seçkin askerlerin kaldığı kışlada meydana geldi. Skandal, acemi erlere yönelik küçük düşürme, askerler arasında şiddet ritüelleri ve cinsel tacize kadar vardığı için olaya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bizzat müdahalede bulundu.

Spiegel dergisinde yer alan habere göre, sıhhiye erlerinin eğitimi esnasında cinsel tacize başvurulmuş, nöbet tutan askerler arasında ise iğendirici şiddet ritüelleri tespit edilmiş.

Genel Müfettiş Volker Wieker, kışladaki Özel Operasyonlar Eğitim Merkezi’ne özel soruşturmacı gönderdikten sonra suçlamalar daha da yoğunlaşmış ve yedi askerin derhal ihraç edilmesi için dilekçe verilmişti.

Bu askerlerin özgürlüğün kısıtlanması, tehlikeli derecede yaralama, şiddet ve cinsel tacize başvurma gibi suçları işlediği iddia ediliyor. Federal Ordu’nun cuma günkü son açıklamasına göre benzer daha başka vakalar da tespit edilebilir.

AKIL ALMAZ UYGULAMALARI BİR KADIN TEĞMEN AÇIĞA ÇIKARMIŞTI

İlk soruşturma aslında geçen yılın ekim ayında kadın bir teğmenin Savunma Müsteşarı Hans-Peter Bartels ve Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’e başvurması üzerine başlatılmıştı. Bu teğmen, kışladaki sıhhiye eğitimi esnasında akıl almaz sahnelere şahit olmak zorunda kaldığını söylemiş ve askerlerin silah arkadaşlarının gözü önünde tamamen soyunmak zorunda kaldığını anlatmıştı. Teğmenin iddiasına göre çırılçıplak soyunan askerlerin görüntüleri eğitmenler tarafından filme alınmıştı.

SEKS SKANDALI VİDEOYA ALINMIŞ VE FOTOĞRAFLARI ÇEKİLMİŞ

Teğmenin iddiaları bununla da sınırlı değildi. Örneğin eğitmenler erkek kadın ayırt etmeden makata fitil tatbik etme gibi tıbbi olarak tamamen gereksiz olan ve açık bir şekilde cinsel taciz içeren uygulamalara başvurmuş ve bunu talimin bir parçası olarak lanse etmiş. Bu görüntülerin de fotoğrafı çekilmiş. Spiegel’in haberine göre yapılan araştırmalar teğmenin iddialarını doğruluyor.

Suçlanan birlik, sıhhiyede bulunan bütün hava, kara ve deniz birliklerinin eğitimini veriyor ve komando birliklerini de eğitip onlarla birlikte tatbikata çıktığı için özel eğitilmiş asker kategorisinde yer alıyor.

ASKERİYEDEKİ SIHHİYE EĞİTİMİ TAMAMEN RAYINDAN ÇIKMIŞ

Soruşturmadan çıkan sonuçlara göre verilen eğitim tamamen rayından çıkmış durumda. Federal Meclis Savunma Komisyonu’nun başkanları konuyla alakalı olarak verdikleri ilk brifingde kışlada verilen eğitimin insanlık onuruna ve utanma duygusuna saygı şartını ihlal ettiğini söyledi.

BAKANLIK ALTI ÜST RÜTBELİ ASKERİ ÖNEMSİZ GÖREVLERE ATADI

Bakanlık ilk müdahale olarak kışlanın komutanını, üç albayı ve iki astsubayı derhal yeni bir başlangıç sağlamak için önemsiz görevlere atadı. Devam eden soruşturmalarda eğitimdeki skandalı sineye çeken veya destekleyen üst düzey askerlerin olup olmadığına bakılacak.

Savunma Bakanı von der Leyen ise ‘Federal Ordu’da Cinsellik ve Kimlik’ başlıklı bir konferansta ordunun tüm müfettişleriyle birlikte ciddi bir görüşme gerçekleştirecek. Konferans aslında ordunun modernleşmesine yönelik olacaktı, ancak skandal bu konuyu ertelemiş oldu.