DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman otomobil devinden Türkiye’ye yatırım

Alman otomobil devinden Türkiye’ye yatırım

Alman otomobil devi, Türkiye’ye bu zamana kadar büyük yatırımda bulunduklarını ve Ar-Ge merkezi kuracaklarını açıkladı.Alman otomobil devi Mercedes-Benz, Türkiye’ye bugüne kadar yaklaşık 1 milyar avro yatırım yaptıklarını açıkladı. Bunun yanı sırada Aksaray’da da bir Ar-Ge merkezi kuracaklarını ifade etti. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ise yaptığı açıklamada Aksaray’da 113-115 milyon avro yatırımlarını olduğu ve bunu

Alman otomobil devi, Türkiye’ye bu zamana kadar büyük yatırımda bulunduklarını ve Ar-Ge merkezi kuracaklarını açıkladı.Alman otomobil devi Mercedes-Benz, Türkiye’ye bugüne kadar yaklaşık 1 milyar avro yatırım yaptıklarını açıkladı. Bunun yanı sırada Aksaray’da da bir Ar-Ge merkezi kuracaklarını ifade etti. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün ise yaptığı açıklamada Aksaray’da 113-115 milyon avro yatırımlarını olduğu ve bunu kapasite bakımından ikiye katlayacaklarını belirtti.

Türkiye’ye yatırım devam edecek!

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, “15 Temmuz’dan sonra 19 Temmuz’da Aksaray’da Ar-Ge merkezi kurma kararımız vardı. Dolayısıyla bu tip olayların bizim için hiçbir engeli yok. İş anlamında baktığımızda herhangi bir duraklama, herhangi bir soru işareti söz konusu değil.” dedi. Türkiye’deki 1 milyar avro’ya ulaşan yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini bunun içinde Türkiye’nin güçlü bir pazar olduğunu aktardı. Sülün, “Otomotiv sektöründe üretim, ihracat rekoru kırıldı. Türkiye pazarında da satış rekoru kırıldı. 2016 yılında ev satışlarında rekor kırıldı. Hem ev satışlarında hem otomotiv satışlarında rekor kırılan bir ülkede krizden söz etmek çelişkili.” şeklinde ifadelerini de kullandı.