DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanlardan havai fişek rekoru

Almanlardan havai fişek rekoru

Yeni yıla son günlere kala satışa sunulacak olan havai fişekleri sabırsızlıkla bekleyen Almanlar bu yıl rekor kıracak. Yaklaşık 133 milyon avroluk havai fişek kullanılacak\r\n\r\n

Yeni yıla son günlere kala satışa sunulacak olan havai fişekleri sabırsızlıkla bekleyen Almanlar bu yıl rekor kıracak. Yaklaşık 133 milyon avroluk havai fişek kullanılacak2016 yılını uğurlayıp 2017 yılına merhaba demeyi bekleyen çok kişinin heyecanı dorukta. Özellikle Almanlar yapacağı havai fişek gösterisi ile dünyayı büyüleyecek. Almanya’da havai fişek satışı 29 Aralık yani bugün başlıyor. 29 Aralık’ta başlayan satışlar 31 Aralık’a kadar sürecek. Satın alınan havai fişekler ile birlikte ülke genelinde yaklaşık 133 milyon avroluk havai fişek atılacak. Almanlar geçtiğimiz yılbaşında da büyük bir havai fişek gösterisine imzalarını atmışlardı. Yılbaşı akşamı gökyüzü milyonlarca avroluk havai fişeklerle donanacak.

Almanların beklediği gün geldi

Almanya genelinde bugün itibari ile hava fişek satışı başlandı. Satışlar 31 Aralık’a kadar sürecek. Geçen senenin yanı sıra bu senede ses ve ışık illüzyonu sağlayan patlayıcılar ve roketler kullanılması bekleniyor. Fakat kullanımı 31 Aralık’ta saat 15.00’de başlayıp, yeni yılın ilk günü yani 1 Ocak’ta sona erecek.

Dikkat! Alman polisi uyardı…

2016’nın son günlerini yaşarken yeni yılın heyecanı da yavaş yavaş insanları sarmaya başladı. Fakat Alman polisi vatandaşları ‘havai fişek’ konusunda uyardı.Yeni yıla yaklaşırken çoğu her yerde hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Yılbaşı gecelerinde yeni yılı kutlamak için çok sayıda havai fişek ve patlayıcılar kullanılıyor. Bu tarz patlayıcılarda istenmeyen kazalara neden oluyor. Almanya’da Federal Malzeme Araştırma Test Enstitüsü (BAM) ise Alman vatandaşlarını meydana gelebilecek kazalara karşı uyardı. Almanya Federal Malzeme Araştırma Test Enstitüsü’nde görev alan  piroteknik uzmanları satışa sunulacak olan yılbaşı patlayıcıların da şu maddelere dikkat edilmesini istedi.

  • Reşit olmayanlara satış yapılmayacak

29 Aralık perşembe gecesi satışa sunulacak olan patlayıcıların üzerinde Avrupa uygunluk ilkesi ‘CE’ ve ‘BAM 0589’ sertifika numarası olması gerekiyor. Ve Asya ülkelerinden kaçak yollarla giren patlayıcıların çok fazla güvenliği olmadığını belirterek, kullanılmasını istemedi. Bu tarz patlayıcıların reşit olmayan gençlere satılmasının yasak olduğunu altını çizdi. Bunun yanı sıra patlayıcıların yere konulduktan sonra teker teker ateşlenmesi, fırlatarak atılmaması ve gösteriyi seyredenlerinde uzak bir mesafede olması istendi.

  • Yılbaşı sabahı 5’den sonra patlayıcıları kullanmak yasak

Yılbaşındaki kutlamaların ardından bu patlayıcıların sabah 5’te kullanılması yasaklandı. Özellikle benzin istasyonu, yanıcı maddelerin bulunduğu depo, iş yerleri, hastane, kreş, okul, huzur evi, otel, ibadet yerleri, resmi binaların yakınlarında patlayıcıların kullanımı kesinlikle yasak. Geçtiğimiz yıl Almanya’da beş tonun üzerinde patlayıcı ele geçirilmişti.

  • Fransa sınırında da denetimler başlıyor

Fransa’da hemen hemen her yılbaşında meydana gelen araç kundaklama eylemleri için önlemler arttırıldı. Bunun için Fransa’nın sınır kapılarında bu tarz eylemlerin önüne geçmek için denetimler başladı. Yılbaşı patlayıcıları artık büyük bir denetimle incelenecek. Bu denetimin tarihi ise 29 Aralık 2016 Perşembe olarak açıklandı. Bu detayların yanı sıra Almanya’dan Fransa’ya yılbaşı patlayıcısı geçirmek isteyenlere yasal işlem başlatılacak.