DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanlar Türkiye’de tatilden çekiniyor

Almanlar Türkiye’de tatilden çekiniyor

Bild am Sonntag gazetesinin yaptırdığı ankete katılan 502 kişiden %87’si Türkiye’de tatil yapmaktan çekindiğini belirtti.

Almanlar Türkiye’yi tatil için tercih etmekten çekiniyor. Alman Bild am Sonntag gazetesinin yaptırdığı ankete katılanların %87’si terör saldırıları nedeniyle Türkiye’ye tatil yapmak için gitmek istemediklerini belirtti.Ankete katılan Alman vatandaşlarının sadece %13’ü Türkiye’ye tatil için gidebileceklerini belirtti.Ankate katılan Almanlar, Türkiye’de gerçekleşen terör saldırılarının Almanya’da güvenlik kaygısı yarattığını ve saldırıların kendi ülkelerinde de gerçekleşebileğini belirtti. Ankete katılanların %62’si Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırının benzerinin Almanya’da da düzenlebileceğini düşünüyor.Ankete katılan %57’si Havaalanı binalarının dış girişlerinde de kontrol yapılmasını istiyor.Bild am Sonntag gazetesinin yaptırdığı ankete 502 kişi katıldı.

Türkiye, Almanların tatil için tercih ettiği 3. ülkeydi

Alman Seyahat Acenteleri Birliği‘nin (DRV) verilerine göre Türkiye Almanların tatil için tercih ettiği ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyordu.Geçen yıl 5 milyon 600 bin Alman turist Türkiye’yi ziyaret etmişti. Ancak ocak ayında İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırıda 13 Alman’ın ölmesi sonucu, Türkiye’yi ziyaret eden Alman turistlerin sayısı ciddi oranda düşmeye başladı.Atatürk Havaalanı’ndaki 45 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından bir darbe daha alan Türk turizm sektörüne destek için BM Dünya Turizm Örgütü de çağrıda bulunmuştu. Açıklamada, “Türkiye dünyanın en önemli tatil yerlerinden biridir ve ülkenin bu konumda kalmaya devam edeceğine eminiz. Böyle zamanlarda birlik olmalıyız ve terör saldırısına hedef olan yerleri yalnızlığa itmemeliyiz” ifadesi kullanılmıştı.