DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Berlin’deki tekmeli saldırı ile çalkalanıyor

Almanya Berlin’deki tekmeli saldırı ile çalkalanıyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen tekmeli saldırı gündeme bomba gibi oturdu. Saldırıda bir kadın hedef alındı.\r\n\r\n

Almanya‘nın başkenti Berlin’de gerçekleşen tekmeli saldırı gündeme bomba gibi oturdu. Saldırıda 27 yaşındaki bir kadın hedef alındı.Dün metro istasyonunda bir kadına tekmeli saldırı yapıldı. Bu saldırı basında büyük yer kapladı. Ve olayın hemen ardından olay yerine gelen polis ekipleri metronun güvenlik kamerasının kayıtlarını yayınladı. Polisin güvenlik kameralarını yayınlamasının sebebi ise sosyal medyadan ve çevreden gelen tepkilerin yoğunluğu oldu.

Berlin bu olayla ayağa kalktı

Berlin saldırıPolisin yayınladığı güvenlik kameraları görüntülerinde kadına tekmeli saldırıda bulunan kişilerin 4 kişi olduğu görülüyor. Saldırganların ellerinde sigara paketleri ve bira şişeleri bulunuyor. Metro da merdivenlerden inmek üzere olan 26 yaşındaki kadına arkadan saldırdılar. Genç kadının sırtına tekmelerle ağır darbeler  verildi. Aldığı tekme darbeleri ile yere serilen genç kadının yardımına çevredeki yardım sever vatandaşlar yetişti. Saldırganlar ise bu duruma aldırmayıp sanki hiç bir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaşıyorlar.

Saldırganlar yabancı kökenli

Genç kadına yapılan tekmeli saldırı hem sosyal medyada hem de politikacılar arasında aşırı sert tepkiler verdi. Irkçı gruplar ise bu çirkin saldırıyı yapanların yabancı kökenli olduklarını savunuyor. Berlin polisi bu saldırganlara insan yaralama suçundan soruşturma başlattı. Polis olaya tanık olan vatandaşların telefon ile kendilerine ulaşılmasını istedi. Almanya’da cezai soruşturmalarda faillerin fotoğraf ve görüntülerini polisin yayınlanması hakim ve savcının iznine bağlı. Söz konusu fotoğraf ve videolar faillerin yakalanabilmesi için çoğu zaman olaydan haftalar sonra yayınlanabiliyor.