DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Cumhurbaşkanından Deniz Yücel çağrısı

Almanya Cumhurbaşkanından Deniz Yücel çağrısı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den Deniz Yücel çağrısı geldi. Steinmeier, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi. Almanya Dışişleri Bakanlığından, Cumhurbaşkanlığına seçildi. Frank-Walter Steinmeier, Federal Mecliste (Bundestag) düzenlenen büyük törenle Cumhurbaşkanlığına resmen giriş yaptı. Düzenlenen törende yemin eden Frank-Walter Steinmeier’i, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck yanlız bırakmadı. Yemin ettikten sonra önemli açıklamalarda bulunan Steinmeier, Türkiye –

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den Deniz Yücel çağrısı geldi. Steinmeier, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığından, Cumhurbaşkanlığına seçildi. Frank-Walter Steinmeier, Federal Mecliste (Bundestag) düzenlenen büyük törenle Cumhurbaşkanlığına resmen giriş yaptı. Düzenlenen törende yemin eden Frank-Walter Steinmeier’i, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eski Cumhurbaşkanı Joachim Gauck yanlız bırakmadı. Yemin ettikten sonra önemli açıklamalarda bulunan Steinmeier, Türkiye – Hollanda krizine de değindi.

Türkiye – Hollanda krizi hakkında konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Türkiye’ye kibir ve ukalalıkla bakmıyoruz.” dedi. “Günümüzde Türkiye farklı bir ülke. Bir ekonomik kalkınma ve reform dönemi ve bunu kimse inkar etmeyecektir, Avrupa ile yakınlaşma dönemi yaşadı. Biz Almanlar tüm bunları takdir ettik ve destekledik. Türkiye’nin son 20 yılda izlediği yola, Almanya’da yaşayan, çalışan ve burada kendini evinde hisseden birçok Türk asıllı insan nedeniyle de kendimizi özellikle bağlı hissettik.” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanından Deniz Yücel çağrısı

“Türkiye’nin Irak ve Suriye gibi büyük bir kriz bölgesine komşu olduğunu biliyoruz. Geçen yaz yaşanan darbe girişimini kınıyoruz. Ancak yıllardan, onlarca yıldan beri kurulanların dağılmasından endişe duyuyoruz.

“Deniz Yücel’i serbest bırakın”

Çağrım bu endişeden kaynaklanmaktadır. Gerilimin azaltılması yönündeki inandırıcı sinyaller memnuniyet vericidir. Ancak, ağza alınmayacak Nazi benzetmelerine son verin. Türkiye ile ortaklık isteyenlerle olan bağı kesmeyin. Hukuk devletine, medya ve gazetecilerin özgürlüğüne saygı gösterin. Ve Deniz Yücel’i serbest bırakın.”