DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da camiye saldırı

Almanya’da camiye saldırı

Almanya yine cami saldırıları ile gündeme geldi. Bu kez Bebra kentinde bulunan DİTİB’e bağlı bir camiye molotofkokteylli saldırı yapıldı.\r\n\r\n

Almanya yine cami saldırıları ile gündeme geldi. Bu kez Bebra kentinde bulunan DİTİB’e bağlı bir camiye molotofkokteylli saldırı yapıldı.Almanya’da hizmet veren DİTİB’e bağlı Mimar Sinan Camisi’ne motofkokteylli saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganlar az daha camiyi kundaklayacaklardı. Hessen polisi ise olay ilgili bir açıklama yaparak olan biteni anlattı. Olayın meydana geldiği saat ise gece yarılarına yakın olduğu ifade edildi. Saldırının gerçekleştiği o anda cami içerisinde kimsenin olmadığı yüreklere su serpti.

Almanya sürekli bu saldırılarla zarar görüyor

almanya-cami-saldiriDİTİB’e bağlı Mimar Sinan Camisi’ne yapılan saldırıda kimsenin burnu bile kanamazken caminin dış cephesinde büyük hasar oluştu. Dış cephede tam 10 bin avroluk hasarın meydana geldiği açıklandı. Olayın hemen ardından ise polis ve savcılık hemen soruşturma başlattı.Saldırı ile ilgili derneğin yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Evren’in verdiği açıklama da ise “Öğlene doğru çocuklarını Kuran-ı Kerim dersine getiren velilerin duvardaki is izlerini fark ettiklerini ve yönetim kurulu üyelerini aradılar” şeklinde ifadeler yer alıyordu.Yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, “Binanın üst kısmı tahtalarla döşenmiş. Alev alabilir diye molotofkokteylini özellikle üst kısma atmışlar. O da Allah’tan alev tutmamış. Duvarda is izi kalmış.” dedi.