DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yaşayanlar dikkat! Kfz-Steuer’e zam geliyor..

Almanya’da yaşayanlar dikkat! Kfz-Steuer’e zam geliyor..

Almanya’da yaşayan vatandaşlar bu habere dikkat. Federal Almanya Maliye Bakanlığı’ndan motorlu taşıtlar vergisine (Kfz-Steuer) zam yapılacağı açıklandı.Federal Almanya Maliye Bakanlığı’ndan araç sahiplerine kötü haber geldi. Bakanlık araç sahiplerinden alınan motorlu taşıt vergisinin 5 yıl sonra yani 2022 yılına kadar 1,1 milyar avro arttırılmasını istiyor. Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin önümüzdeki yıldan itibaren Kfz-Steuer vergisinin arttırılmasını istediğini ve 2022 yılına kadar

Almanya’da yaşayan vatandaşlar bu habere dikkat. Federal Almanya Maliye Bakanlığı’ndan motorlu taşıtlar vergisine (Kfz-Steuer) zam yapılacağı açıklandı.Federal Almanya Maliye Bakanlığı’ndan araç sahiplerine kötü haber geldi. Bakanlık araç sahiplerinden alınan motorlu taşıt vergisinin 5 yıl sonra yani 2022 yılına kadar 1,1 milyar avro arttırılmasını istiyor. Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin önümüzdeki yıldan itibaren Kfz-Steuer vergisinin arttırılmasını istediğini ve 2022 yılına kadar gelirlerin 1,1 milyar avro yükseltilmesi bekleniyor.

Kfz-Steuer’e zam geliyor

Kfz-Steuer vergisi ile ilgili Handelsblatt gazetesinin yer verdiği bu haberi CSU’lu Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt de doğruladı. Bu düzenlemenin nedeni ise yeni araçlarda yer alan egzoz emisyonlarının yükselmesi olarak gösteriliyor. Daha önce de Avrupa Birliği yüksek egzoz emisyonlu araçların sayısının aza indirilmesi için birkaç düzenleme yapmıştı. Ülkedeki vergi arttırımı da bu düzenlemelere bağlı olarak yapılacağı belirtildi.