DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan bomba eşcinsel kararı: Tazminat ödenecek!

Almanya’dan bomba eşcinsel kararı: Tazminat ödenecek!

Almanya’da alınan eşcinsel kararı kapsamında mağdur olan eşcinsellere tazminat ödenecek. İşte Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’dan gelen o açıklama..\r\n\r\n

Almanya’da alınan eşcinsel kararı kapsamında mağdur olan eşcinsellere tazminat ödenecek. İşte Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’dan gelen o açıklama..Almanya’nın önemli markalarından biri olan Süddeutsche Zeitung’a konuşan Adalet Bakanı Heiko Maas, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Heiko Maas, ‘Alman İmparatorluğu’nun kuruluş yılları 1871’de  “175 sayılı”  Kanun Maddesi’nden dolayı hüküm giyenlere tazminat ödenecek’ açıklamasını yaptı.

Almanya’da eşcinsel tasarısı

almanya-escinsel-karariAlman medyasında yer alan bu konu ile ilgili olarak Deutsche Welle’nin yer verdiği haber de ise yasa tasarısının ekim ayı içerisinde meclise getirileceği belirtildi. Adalet Bakanı Heiko Maas ise verilecek tazminat miktarının değişebileceğini ifade etti.Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi’nde bulunan verilere göre, ülkede 1945 yılından bu zamana kadar 50 bin civarındaki erkek hakkında eşcinsellik yasasını ihlal etmek suçundan kovuşturma başlatılmıştı. Daha sonrasında ise hapis cezasına çarptırıldığının yanı sıra işten de atılmıştı. Alman İmparatorluğu’nun kuruluş yıllarında aldığı  “175 sayılı kanun” kararı ile eşcinsellik yasak hale gelmişti.