DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarına uyarı

Almanya’dan Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarına uyarı

Dün sabah saatlerinde Adana’da yaşanan terör saldırısından sonra Almanya, Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarını uyardı.\r\n\r\n

Dün sabah saatlerinde Adana’da yaşanan terör saldırısından sonra Almanya, Türkiye‘ye gidecek olan vatandaşlarını uyardı.Türkiye’nin Adana ilçesindeki valilik binasına terör saldırısı düzenlendi. Yaşanan bu terör saldırısının ardından Almanya hükümeti harekete geçti. Almanya hükümeti Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlarını bu tarz saldırılardan ötürü uyardı. Uyarı ile birlikte seyahat uyarılarını güncelledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan uyarı

almanya-uyariAlmanya Dışişleri Bakanlığın’dan yapılan yazılı açıklamada, ”24 Kasım 2016’da Adana’da valilik binası yakınında patlama meydana geldi, ölüler var. 25 Ekim 2016 tarihinde Antalya’da meydana gelen patlamada yaralananlar oldu. Saldırının ayrıntıları bilinmiyor, ancak yabancılar ya da turistik yerlerin saldırı hedefi olduğuna yönelik bir kanıt yok. 14 Ekim 2016 tarihinde de Antalya Kemer arasında patlama meydana gelmiş, yaralanan olmamıştı” ifadeleri yer aldı.Türkiye’ye gidecek olan vatandaşlar için güncellenen uyarıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de Olağan Üstü Hal ilan edildiğini de hatırlattı. Ülkede yaşanan siyasi krizden çıkan gerilimin ve teröristlerin heran saldırı ihtimaline karşı da uyarı da bulunuldu.

BMW’den büyük hata! Binlerce aracını geri çağırdı..

Dünyanın en gözde otomobil markalarından biri olan BMW öyle bir hata yaptı ki tam 33 bin 600 aracını geri çağırmak zorunda kaldı.Otomobil markası BMW’nin yan kuruluşu olan Rolls-Royce’de de kullanılan hava yastığının açılmadığı ortaya çıktı. Bir BMW sürücüsünün kaza esnasından sonra yapılan araştırmalarda kazanın gerçekleştiği anda hava yastığının devreye girmesini sağlayan sensorlarda hata olduğu tespit edildi. Hava yastığının açılmaması ile kazalar da ölüm riskinin büyümesinden sonra BMW harekete geçti.

BMW marka araçlarda hava yastığı sensörü hatası

bmwDünyaca ünlü otomobil markası tarafından yapılan açıklamada, hava yastığındaki sensorlarda ortaya çıkan hata ile ilgili Çin’de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Hata 2011 yılının Haziran ayı ile 2012 ayının aralık aralık ayları içerisinde üretilen araçlara takılan hava yastığı sensorlerının hatalı oldu açıkladı. Ve 7, 5 serisi ve GT modelleri BMWler ile Rolls-Royce Ghost modellerinin de içinde bulunduğu 33 bin 600 araç geri çağırıldı.