DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan vatandaşlarına Antalya uyarısı

Almanya’dan vatandaşlarına Antalya uyarısı

Almanya, Antalya’da gerçekleşen saldırı sonrası vatandaşlarını uyardı. Alman vatandaşlarına yapılan uyarı, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapıldı.\r\n\r\n

Almanya, Antalya’da gerçekleşen saldırı sonrası vatandaşlarını uyardı. Alman vatandaşlarına yapılan uyarı, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapıldı.Açıklamada, Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılan saldırıda ölen ve yaralanan olmadığı belirtilirken, saldırının hedefinde yabancı ve turistik noktalar olduğuna dair bir kanıt olmadığına söyledi.

TERÖR TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde siyasi gerginliğin, şiddet olaylarının ve terör saldırılarının devam edebileceğini vurgulayan açıklamada, ülkede terör tehlikesinin bulunduğunu bu yüzden Türkiye’ye seyahat edecek olan Alman vatandaşlarının yanlarında kimliklerini taşımalarını ve çok dikkatli olmaları yönünde tavsiye yapıldı.Dün Antalya-Kemer karayolu üzerindeki dağlık alanda akaryakıt tankerine üç roket mermisi fırlatılmış, mermilerden biride balıkçı barınağına isabet etmişti. Saldırıda ölen veya yaralanan olmamıştı. Kim tarafından neden düzenlendiği bilinmeyen saldırı sonrası bölgede geniş çaplı arama başlatılmıştı.

İHTİMALLER PKK YÖNÜNDE

Kim tarafından düzenlendiği bilinmeyen saldırıyı PKK’nın uzantısı TAK örgütünün yapmış olma ihtimali yüksek. Daha önce turistik bölgelere saldırıda bulunacağını söylememişti.Antalya’da 24 Ağustos’ta bir saldırı daha gerçekleşmişti. Yine Kemer karayolunun hedef seçildiği saldırıda jandarmaya ait bir minibüsün geçtiği sırada, yola yuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, cam krııkları nedeniyle 2 asker yaralanmıştı.