DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Dışişleri Bakanı’ndan İzmir saldırısı yorumu

Almanya Dışişleri Bakanı’ndan İzmir saldırısı yorumu

İzmir adliyesinin önünde meydana gelen terör saldırısı dünya basınında büyük yankı buldu. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier konu ile ilgili açıklama yaptı.\r\n\r\n

İzmir adliyesinin önünde meydana gelen terör saldırısı dünya basınında büyük yankı buldu. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier konu ile ilgili açıklama yaptı.İzmir adliyesinin önünde patlayan bomba terörün bir çirkin yüzünü daha ortaya koydu. Reina saldırısının üzerinden çok geçmeden meydana gelen bu patlama yürekleri yine ağıza getirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı da yaşanan bu saldırıya sessiz kalmadı. Ve saldırı en sert şekilde kınadıklarını ifade etti. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, “Türkiye’nin birkaç gün sonra yeniden terör saldırısına hedef olması beni sarstı” dedi.

Almanya’dan İzmir saldırısına kınama

Almanya üzerinden çok geçmediği halde tekrar bir saldırıya maruz kalmasının kendilerini çok derinden etkilediğini vurguladılar. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier konu ile ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada bu ifadelere yer verdi.“İzmir’den gelen haberlerden derin üzüntü duydum ve Türkiye’nin birkaç gün sonra yeniden terör saldırısına hedef olması beni sarstı. Türk güvenlik güçleri görünüşe göre, daha ağır bir saldırıyı önlemiş durumda. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, yaralılara şifalar diliyoruz. Almanya, ister dini, etnik ya da isterse ideolojik olsun, nereden geldiğine bakmaksızın terörle mücadelede Türkiye’nin yanında.”

İzmir’deki hain saldırı Alman basınında!

Dün akşam saatlerine yakın İzmir’de meydana gelen hain terör saldırısı Alman basınında da büyük yankı buldu. İşte Alman gazetelerinin yer verdiği o haberler..İzmir’de yaşanan hain saldırı Alman medyasında flaş haber olarak yayınlandı. Daha basında Reina saldırısının ateşi sönmemişken, İzmir adliyesi önünde bombalı araçla düzenlenen saldırı ile tekrar sarsıldı. Flaş haber olarak yayınlanan saldırı ile ilgili detaylar takip edilerek sürekli güncelleniyor.

Alman basınında İzmir saldırısı

Bild Online: İzmir’de adliye önünde bombalı araç patlaması

“Türkiye’de yine terör. Türkiye’nin batısında yer alan milyonluk kent İzmir’de bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda, güvenlik kaynaklarından verilen bilgiye göre, polisle saldırganlar arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki terörist öldürüldü, üçüncü kişi kayıp. Terör saldırısının kurbanları arasında bir polis ve bir güvenlik görevlisi bulunuyor.”

Ard.de: İzmir’de patlama- Ölü ve yaralılar var

“Türkiye’nin batısında yer alan İzmir’de adliye binası önünde meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var. Şüpheli saldırganlardan ikisi vuruldu. İlk bilgiler, saldırının arkasında PKK’nın olabileceğini gösteriyor.”

Spiegel Online: İzmir’de patlama- Ölü ve yaralılar var, saldırganlar vuruldu

“İzmir’de adliye binası önünde patlama gerçekleşti. İlk haberlere göre saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, en az yedi yaralı var. Hayatını kaybedenlerden biri polis, diğeri güvenlik görevlisi. Patlama sonrasında çıkan çatışmada, güvenlik güçlerinin üç teröristten ikisinin öldürdüğü belirtiliyor. Diğer saldırgan kayıp.”