DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya göçmen polis için neredeyse yalvaracak

Almanya göçmen polis için neredeyse yalvaracak

Almanya, göçmen polis kazanmak için masraflı kampanyalar düzenlemesine ve medyada göçmen gençleri bu mesleğe teşvik etmek için bol miktarda haberin çıkması için uğraş vermesine ve mesleğe adapte olmaları için özel eğitim vermesine rağmen durum hala değişmiyor. Göçmen polislerin sayısı hala ihtiyacı karşılamıyor.Almanya’da sadece Berlin ve Saksonya-Anhalt eyaletleri bariz miktarda göçmen polis istihdam ediyor. Diğer eyaletlerde,

Almanya, göçmen polis kazanmak için masraflı kampanyalar düzenlemesine ve medyada göçmen gençleri bu mesleğe teşvik etmek için bol miktarda haberin çıkması için uğraş vermesine ve mesleğe adapte olmaları için özel eğitim vermesine rağmen durum hala değişmiyor. Göçmen polislerin sayısı hala ihtiyacı karşılamıyor.Almanya’da sadece Berlin ve Saksonya-Anhalt eyaletleri bariz miktarda göçmen polis istihdam ediyor. Diğer eyaletlerde, özellikle de Türk nüfusun en yoğun olduğu Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) göçmen polise rastlamak istisnai bir durum olarak biliniyor.

DİL VE KÜLTÜR FARKLILIĞINDAN KAYNAKLANAN SORUNLAR İÇİN GÖÇMEN POLİS BİREBİR

Ancak özellikle bu eyalette polis dil ve kültür farkından dolayı göçmenlerle ilgili sorunlarda zorluk yaşıyor ve bu yüzden çok sayıda göçmen polis memuruna ihtiyaç duyuyor. Ne var ki, istihdam ettiği polislerin oranı toplumdaki göçmen oranına yaklaşmak şöyle dursun, çok arkadan takip ediyor.

NÜFUSUN EN YOĞUN OLDUĞU EYALETTE GÖÇMEN POLİS SAYISI YETERSİZ

Mediendienst Integration adlı kuruluşun araştırmasına göre geçtiğimiz yıl KRV’de polise alınanların sadece yüzde 11,7’si göçmen ailelerden geliyordu. Halbuki bu eyalette göçmen oranı yüzde 25,6. Göçmen polis ihtiyacı olan eyaletlerden biri de Schleswig-Holstein. Bu eyaletteki göçmen oranı yüzde 13,2 olmasına rağmen göçmen polis oranı yüzde 3,5. Mecklenburg-Vorpommern eyaleti ise 0,1 oranındaki göçmen polis oranı ile en geriden gelen eyalet.

BERLİN’DE GÖÇMEN POLİS ORANI GÖÇMENLERİN NÜFUSTAKİ ORANINDAN DAHA FAZLA

Başkent Berlin ve Saksonya-Anhalt’ta ise geçen yıl ortalamanın üzerinde bir seviyede göçmen polis istihdamı olmuş. Berlin’de polisliğe adım atanların oranı yüzde 29 olarak kayıtlara geçmiş. Başkentteki göçmenlerin genel nüfus içindeki oranı ise yüzde 28. Aynı şekilde Saksonya’da göçmenlerin oranı yüzde beş iken, yeni polis olanların oranı yüzde dokuzu buluyor.

BAVYERA GÖÇMEN POLİS BAKIMINDAN NE DURUMDA OLDUĞUNU BİLE BİLMİYOR

Brandenburg, Saksonya, Thüringen gibi göçmen oranının çok az olduğu doğu eyaletlerinde göçmen polislerin oranlarına dair bir kayıt yok. Aynı durum hatırı sayılır bir göçmen nüfusuna sahip Bavyera için de geçerli. Polislerin anne veya baba tarafından birinin göçmen olması göçmen kategorisinde yer alması için yeterli.Diğer eyaletlere bakıldığında da, polisteki göçmen oranı toplumdaki göçmen oranını karşılamıyor ancak oranlar hiç de fena durmuyor. Örneğin Baden-Württemberg’de geçen yıl istihdam edilenler arasında göçmenlerin oranı 20,8. Bu oran Hessen’de yüzde 17,1, Hamburg’da yüzde 17, Bremen’de yüzde 16,4, Rheinland-Pfalz’ta 13,5, Aşağı Saksonya’da 13,1. En yüksek göçmen nüfusa sahip KRV’deki göçmen polis oranının neden çok geride kaldığı ise merak konusu.

POLİS OLMAK İÇİN BAŞVURAN GÖÇMENLERİN ORANI YÜZDE 30’DAN FAZLA

Almanya genelinde polis olmak için başvuran göçmenlerin oranı da hayli yüksek. Geçen yıl bu oran 32, 1 olarak hesaplanmış. Kabul edilenlerin oranı ise 29,2. Bu oran 2015 yılında 23,6 olarak kayıtlara geçmişti. Bu oranlar göz önünde bulundurulduğunda Almanya diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça iyi durumda. Ancak bu Almanya’ya yetmiyor ve polisin göçmen toplum nezdinden daha çok güven kazanması için toplumdaki göçmen oranı ile polisteki göçmen polis oranının birbirinin aynı olması gerekiyor.