DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya küçük yaşta evliliğe yasak geliyor

Almanya küçük yaşta evliliğe yasak geliyor

Almanya’da getirilecek yasak ile 18 yaşından küçük bireylerin evlilik yapmasının önüne geçilecek. Yasağa uymayanlara ise para cezası uygulanacak.\r\n\r\n

Almanya’da getirilecek yasak ile 18 yaşından küçük bireylerin evlilik yapmasının önüne geçilecek. Yasağa uymayanlara ise para cezası uygulanacak.18 yaş ve altı bireylerin evlilik yapmalarının önüne geçilmesi için Almanya yasak getirecek. Kıyılan resmi ve dini nikahlarda 18 yaş sınırı olacak. Bu karara uymayıp nikah kıyanlara ise para cezası uygulanacak. Küçük yaş evlilikleri günümüzde 16 yaşına kadar indi. Yasanın yürürlüğe girmesi ile evlenmek isteyen partnerlerin ikisinin de 18 yaşında olduğu nikahlar resmi olarak görünecek.

Almanya’da 18 yaş altına izin yok

almanya-evlilikAlmanya genelinde alınan bu karar ile ilgili Deutsche Welle Türkçe’nin yer verdiği haberde,Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Meclis Grup Başkan Yardımcısı Stephan Harbarth  “18 yaşın altındakilerin bundan böyle dini nikah yapmamasını istiyoruz” şeklinde yaptığı konuşma yer aldı.  Harbarth koalisyon partileri CDU ve Sosyal Demokrat Parti’nin yasanın yürürlüğe girmesi için bu yıl içerisinde ortak bir yol bulacaklarını ifade etti. Alman hükümetinin gündeminde ise 18 yaş altı yapılan evliliklere getirilecek para cezası var.Alman hükümeti bu durumu ülkedeki Müslüman sayısının artışı ve çocuk yaşta evliliğin çoğunluk göstermesi ile gösteriyor. Son alınan verilerde Almanya’da yaklaşık 1500 evli çocuk bulunuyor.