DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya soykırım haberlerini yalanladı

Almanya soykırım haberlerini yalanladı

Bugün Alman Spiegel dergisinde çıkan “Merkel Hükümeti meclisin aldığı Ermeni soykırım kararına mesafe koyacak” şeklindeki habere Hükümet sözcüsünden yalanlama geldi.\r\n\r\n

Bugün Alman Spiegel dergisinde çıkan  “Merkel Hükümeti meclisin aldığı Ermeni soykırım kararına mesafe koyacak” şeklindeki habere Hükümet sözcüsünden yalanlama geldi.Derginin internet sitesinde yer alan haberde Almanya’nın soykırım ile araya mesafe koyacağı belirtilmişti. Bu durum Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkin iyileşmesi yönünde büyük rol oynayacağı düşünüldü. Fakat çıkan  “Merkel Hükümeti meclisin aldığı Ermeni soykırım kararına mesafe koyacak” haberi için açıklama yapan Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert böyle bir durumun olmadığını ifade etti. Alman Spiegel dergisindeki o haberi resmen yalanladı.

“Ermeni soykırımı ile ilgili çıkan haberler asılsızdır”

merkel-hukumeti-sozde-ermeni-soykirima-geri-adimBüyük yankı uyandıran bu haberin ardından Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert basın toplantısı düzenledi. Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert “Meclisin kararına mesafe konulacağı haberleri asılsızdır. Meclis her konuda karar alabilir ve alınan kararlara hükümetin müdahale etme durumu söz konusu değildir. Meclisin Ermeni soykırımı konusunda aldığı kararın herhangi bir hukuki yaptırımı bulunmamaktadır” şeklinde açıklama yaptı.