DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya : ‘Türk ortaklarımızla birlikte yas tutuyoruz’

Almanya : ‘Türk ortaklarımızla birlikte yas tutuyoruz’

Cumartesi gecesi yaşanan hain terör saldırısının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den destek verici açıklama geldi.\r\n\r\n

Cumartesi gecesi yaşanan hain terör saldırısının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den destek verici açıklama geldi.İstanbul’un ilçesi Beşiktaş’ta bulunan Vodafone Arena’da yapılan maçın ardından meydana gelen hain saldırı tüm Türkiye’nin ciğerini yaktı. Çevik Kuvvetlerin hedef alındığı saldırıda 38 polisimiz şehit düştü. 38 kişinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra çok sayıda da kişi ağır yaralandı. Dünya basınına bomba gibi düşen bu saldırı haberinin ardından çoğu ülkeden ve önemli isimlerden kınama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı : “Türk ortaklarımızla birlikte yas tutuyoruz”

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İstanbul’daki saldırıyı sert bir şekilde kınadığını bugün yaptığı açıklamada dile getirdi. Açıklamada  “Bu terör saldırılarını en sert bir şekilde kınıyor ve Türk ortaklarımızla birlikte yas tutuyoruz. Düşüncelerimiz kurbanlar, onların aileleri ve yakınları ile birlikte. Yaralıların da en kısa zamanda iyileşmelerini diliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu hain saldırıyı yapanın arkasında kimin olduğunu henüz bilmediğini ifade eden  Steinmeier “ancak hiçbir şeyin böyle eylemleri haklı gösteremeyeceğini” belirtti.

SÜLEYMAN SOYLU: 38 ŞEHİDİMİZ VAR

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada, “Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29’da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum” dedi.Süleyman Soylu daha sonra yaptığı açıklamada şehit sayısını 38 olarak açıkladı. “Saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi 7’si sivil vatandaş 1’inin kimliği tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14’ü yoğun bakımda, 5’i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var. Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK’yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız.” şeklinde konuştu.