DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya yeni Cumhurbaşkanını seçiyor

Almanya yeni Cumhurbaşkanını seçiyor

Görev süresi dolan Joachim Gauck’un yerine gelecek yeni Cumhurbaşkanını seçmek için Almanya sandık başına gidiyor. Seçimlere 5 aday birden katılıyor.Almanya’nın Cumhurbaşkanlığını yapan Joachim Gauck’un görev süresinin dolması ile yeni Cumhurbaşkanı seçimleri başladı. Seçimlere 5 aday katıldı. Bu adayların içerisinde eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de var. Ve eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier seçilmesine de kesin gözü ile bakılıyor.Eski

Görev süresi dolan Joachim Gauck’un yerine gelecek yeni Cumhurbaşkanını seçmek için Almanya sandık başına gidiyor. Seçimlere 5 aday birden katılıyor.Almanya’nın Cumhurbaşkanlığını yapan Joachim Gauck’un görev süresinin dolması ile yeni Cumhurbaşkanı seçimleri başladı. Seçimlere 5 aday katıldı. Bu adayların içerisinde eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de var. Ve eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier seçilmesine de kesin gözü ile bakılıyor.Eski Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier geçtiğimiz Ocak ayında görevinden istifa etmişti. Steinmeier, koalisyonu oluşturan partiler tarafından aday gösteriliyordu. Steinmeier’ın yerine gelecek yeni cumhurbaşkanını  Federal Seçiciler Kurulu ve Federal Meclis üyelerinin belirlediği sayıdaki delegelerden oluşuyor.

Almanya yeni Cumhurbaşkanını seçiyor

Böyle 630 milletvekilinin yanı sıra eyaletlerden gönderilen delegelerle birlikte bin 260 kurul üyesi saat 14.00 sularında sandık başına gidecek. Hükümette yer alan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Steinmeier’i destekliyor. Almanya’da cumhurbaşkanları devletin başı olarak uluslararası alanda devleti temsil ederken kısıtlı yetkileri bulunuyor.