DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da 3 polis aracı kundaklandı

Almanya’da 3 polis aracı kundaklandı

Almanya’nın Dresden kentinde ameydana gelen cami ve kongre merkezine düzenlenen saldırının ardından dün gece ise 3 polis aracı ateşe verildi.

Almanya’nın Dresden kentinde ameydana gelen cami ve kongre merkezine düzenlenen saldırının ardından dün gece ise 3 polis aracı ateşe verildi.Geçtiğimiz günlerde meydana gelen cami ve kongre merkezine saldırı sonrasında dün gece saatlerinde 3 polis aracının ateşe verildiği öğrenildi.Kundaklamalar ile ilgili açıklama yapan Dresden polisi dün gece saatlerinde 3 polis aracının kundaklanarak kullanılmaycak duruma getirildiğini söyledi. Açıklama yapan polis on binlerce avro değerinde zararın olduğunuda belirtti.Yapılan kundaklamada bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadı belirtilirken, kundaklamanın ‘Siyasi motif ile’ yapıldığı söylendi.”Tüm Dresden polisten nefret ediyor” yazısını olay yerine yakın bir yere yazdığı iddia edilen bir kişi gözaltında.Geçtiğimiz günlerde meydana gelen  Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı Fatih Camisi saldırının ardından ciddi anlamda güvenlik önlemleri alınmaya başlanmıştı.Almanya’da camiye saldırıAlmanya yine cami saldırıları ile gündeme geldi. Bu kez Bebra kentinde bulunan DİTİB’e bağlı bir camiye molotofkokteylli saldırı yapıldı.Almanya’da hizmet veren DİTİB’e bağlı Mimar Sinan Camisi’ne motofkokteylli saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganlar az daha camiyi kundaklayacaklardı. Hessen polisi ise olay ilgili bir açıklama yaparak olan biteni anlattı. Olayın meydana geldiği saat ise gece yarılarına yakın olduğu ifade edildi. Saldırının gerçekleştiği o anda cami içerisinde kimsenin olmadığı yüreklere su serpti.

Almanya sürekli bu saldırılarla zarar görüyor

almanya-cami-saldiriDİTİB’e bağlı Mimar Sinan Camisi’ne yapılan saldırıda kimsenin burnu bile kanamazken caminin dış cephesinde büyük hasar oluştu. Dış cephede tam 10 bin avroluk hasarın meydana geldiği açıklandı. Olayın hemen ardından ise polis ve savcılık hemen soruşturma başlattı.Saldırı ile ilgili derneğin yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Evren’in verdiği açıklama da ise “Öğlene doğru çocuklarını Kuran-ı Kerim dersine getiren velilerin duvardaki is izlerini fark ettiklerini ve yönetim kurulu üyelerini aradılar” şeklinde ifadeler yer alıyordu.Yönetim kurulu üyesi Fatih Evren, “Binanın üst kısmı tahtalarla döşenmiş. Alev alabilir diye molotofkokteylini özellikle üst kısma atmışlar. O da Allah’tan alev tutmamış. Duvarda is izi kalmış.” dedi.