DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da başkanlığa muhalif televizyon kanalı kuruldu

Almanya’da başkanlığa muhalif televizyon kanalı kuruldu

Almanya’nın Köln şehrinde Türkiye’deki hükümete muhalif bir televizyon kanalı kuruldu. Cumhuriyet gazetesince uzun yıllar boyunca haber müdürlğü yapan Celal Başlangıç’ın öncülüğünde kurulan Artı TV, cuma günü 40 kadar gazeteci ile yayın hayatına başladı. Hedefleri ise Türkiye’deki izleyici kitlesine ulaşmak. Yeni kurulan kanal ile alakalı olarak Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine bilgi veren Başlangıç 40 yıldan fazla bir

Almanya’nın Köln şehrinde Türkiye’deki hükümete muhalif bir televizyon kanalı kuruldu. Cumhuriyet gazetesince uzun yıllar boyunca haber müdürlğü yapan Celal Başlangıç’ın öncülüğünde kurulan Artı TV, cuma günü 40 kadar gazeteci ile yayın hayatına başladı. Hedefleri ise Türkiye’deki izleyici kitlesine ulaşmak.

Yeni kurulan kanal ile alakalı olarak Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine bilgi veren Başlangıç 40 yıldan fazla bir zamandır gazeteci olarak çalıştığını ve bu mesleği darbe girişiminden sonra Türkiye’de ifa edemediğinden dolayı Almanya’ya geldiğini söyledi. Kanal ile ilgili planlarına Türkiye’deki birkaç meslektaşı ile birlikte başlayan gazeteci, projesini gerçekleştirebileceği Almanya’ya gelmiş ve birkaç ay süren yoğun çalışmalardan sonra yayına başlamış.

MUHALİF KANAL TV 10’UN MEKANINI KİRALAMIŞ

Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı ve sosyal bir doku oluşturmayı başardığı Köln şehrini redaksiyonun merkezi olarak seçen televizyon, Alevi vatandaşların kurduğu TV 10 adlı televizyon kanalının mekanını kiralamış. Muhalif TV 10’un eylül ayından bu yana Türkiye’de yayın yapmasının yasak olduğu biliniyor.

BELLİ BİR SİYASİ DURUŞU TEMSİL ETMEYECEK

Artı TV’nin bugünlerdeki hedefi ise seçmenlerin referandumda hayır oyu vermesini sağlamak. Bu hedefi 8 Şubat’tan bu yana ‘Arti Gercek’ adını taşıyan internet portalı takip ediyordu. Başlangıç, Artı TV’nin de eklenmesiyle tarafsız ve nesnel haber yapacaklarını söylüyor ve demokrasi ve barıştan yana olan herkesin birlikte çalışabileceğini dile getiriyor. Çeşitliliğin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen gazeteci, televizyon kanalının belli bir siyasi duruşunun olmayacağını kaydediyor ve şöyle diyor: “Elbette hepimizin belli bir siyasi duruşu var, fakat Türkiye’nin şu an başka bir şeye ihtiyacı var. Farklılıklarımızı değil, ortak yönlerimizi vurgulamak istiyoruz.”

GÜNDE 6 İLA 8 SAAT YAYIN YAPACAK

Başlangıç için önemli olan Türkiye’deki insanlara hakikati objektif olarak öğrenme imkanı sunmak. Bunun için her gün 6 ila 8 arasında yayın yapmak istiyorlar. Günün geri kalan kısmında ise yayın tekrar edilecek. Kanala Türkiye, Kanada ve İsçeç’te yaşayan bazı gazeteciler de destek verecek.

HOTBIRD UYDUSU ÜZERİNDEN KÜRTLERE DE ULAŞACAK

Kanal daha ziyade Türkiye’ye hitap etse de, Türkiye’deki gerilim Almanya’ya da taşındığı için dolaylı veya dolaysız olarak buradaki Türkleri de muhatap kitle içine dahil ediyor. Kanalın Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde de izlenebilmesi için Hotbird uydusu tercih edilmiş.

Kanalı finanse eden kuruluş ise Artı Medya adlı bir vakıf. Merkezi Hollanda’da olan bu vakfı ise Türkiye’deki bir grup işadamı finanse ediyor. Bütçeleri ise şu aralar 70 bin ila 100 bin Euro arasında.