DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da binlerce kadın sünnet…

Almanya’da binlerce kadın sünnet…

Almanya genelinde yapılan bir araştırma sonucunda ülkede sünnet mağduru 50 bin kadının yaşadığı ortaya çıktı. Almanya’da binlerce kadın sünnet…Kadın sünnetinin ulusal dağılımına ilişkin Almanya Aile Bakanlığı tarafından bir çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Almanya’da sünnet edilmiş yaklaşık 47 bin civarında kadın olduğu belirlendi. Araştırma ile ilgili olarak Aile Bakanlığı’nın raporuna göre kadınların sünnet edildiği en yaygın bölge

Almanya genelinde yapılan bir araştırma sonucunda ülkede sünnet mağduru 50 bin kadının yaşadığı ortaya çıktı. Almanya’da binlerce kadın sünnet…Kadın sünnetinin ulusal dağılımına ilişkin Almanya Aile Bakanlığı tarafından bir çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Almanya’da sünnet edilmiş yaklaşık 47 bin civarında kadın olduğu belirlendi. Araştırma ile ilgili olarak Aile Bakanlığı’nın raporuna göre kadınların sünnet edildiği en yaygın bölge olarak Mısır, Eritre, Somali, Etiyopya, Mali ve Irak gibi ülkelerden Almanya’ya gelenlerin artış göstermesi ile sayının arttığını ifade etti. 2014 yılının sonundan bu zamana kadar bu ülkelerden gelen göçler ile birlikte sünnet olan kadın ve kız çocuklarının sayısında yüzde 30’luk bir artış olduğu açıklandı. Bunun yanı sıra raporda,  Almanya’da yaşayan bin 500 ile 5 bin 700 arasında kız çocuğunun da sünnet edilme ihtimali ve tehlikesi ile karşı karşıya olduklarının vurgusu yapıldı.

Almanya’da binlerce kadın sünnet mağduru

Der Spiegel’in yer verdiği habere göre dünya genelinde 200 milyona yakın sünnetli kadın ve kız yaşıyor. Bu sayının yarısı Mısır, Etiyopya ve Endonezya’da bulunuyor. Somali, Gine ve Cibuti’de ise kadınların yüzde 90’ından fazlası sünnetli.