DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da cami inşaatı mahkeme kararı ile durduruldu

Almanya’da cami inşaatı mahkeme kararı ile durduruldu

Almanya’da inşaatına başlanan cami mahkeme kararı ile durduruldu. İnşaatın durdurulma nedeni ise çevrede çok fazla gürültü oluşturacağı oldu.Almanya’nın Germensheim şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii mahkeme kararının aldığı bu karar ile şoka uğradı. Belediye yetkilileri önce inşaata izin verdi. Alınan izinin sonrasında arazi alımını gerçekleştiren yetkililer, belediyenin vazgeçiminden sonra ne yapacaklarını şaşırdılar. Konu

Almanya’da inşaatına başlanan cami mahkeme kararı ile durduruldu. İnşaatın durdurulma nedeni ise çevrede çok fazla gürültü oluşturacağı oldu.Almanya’nın Germensheim şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camii mahkeme kararının aldığı bu karar ile şoka uğradı. Belediye yetkilileri önce inşaata izin verdi. Alınan izinin sonrasında arazi alımını gerçekleştiren yetkililer, belediyenin vazgeçiminden sonra ne yapacaklarını şaşırdılar. Konu ile ilgili olarak Kamil Yılmaz’ın haberinde meydana gelen anlaşmazlık üzerine taraflar Neustadt İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme ise inşaatın durdurulması yönünde karar verdi.

Almanya’da cami inşaatı mahkeme kararı ile durduruldu

Neustadt İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuru olumsuz sonuçlanan başvurunun ardından DİTİB yetkilileri Koblenz’de bulunan Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde soluğu aldı. Fakat buraya yaptıkları başvuruda olumsuz sonuçlandı. Mahkemenin gerekçesi de caminin büyük olacağı ve kaç kişinin geleceğinin bilinmemesinin yanı sıra gürültü ve trafiğin yoğun olacağı idi. Dernek yetkilileri olumlu sonuç alana kadar başvuruda bulunacaklarını ifade ettiler.