DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı?

Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı?

Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı? Almanya KRV Eyaleti Eğitim Bakanlığı, müslüman çocuklar için okullarda din dersinin daha yaygınlaştırılmasını öngördü. Toplamda 360 bin Müslüman öğrencinin eğitim gördüğü Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullarda din derslerinin yaygınlaşması için adım attı. Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı? Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, Almanya’da öğrenim gören müslüman çocuklar

Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı? Almanya KRV Eyaleti Eğitim Bakanlığı, müslüman çocuklar için okullarda din dersinin daha yaygınlaştırılmasını öngördü. Toplamda 360 bin Müslüman öğrencinin eğitim gördüğü Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, okullarda din derslerinin yaygınlaşması için adım attı.

Almanya’da din dersi yaygınlaştıralacak mı?

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, Almanya’da öğrenim gören müslüman çocuklar için din derslerinin daha da yaygınlaşmasını sağlayacak. Almanya’nın Köln kentindeki Chorweiller Belediyesi Salonu’nda düzenlenen toplantı esnasında konuşan KRV Eğitim Bakanlığı Kiliseler ve Dini Cemaatler Bölüm Başkanı Susanne Blasberg-Bense, İslam dininin Almanya’nın bir parçası olduğunu vurgulayarak ülkede 600 bin öğrencinin olduğunu söyledi.Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Aydın,  “Azınlıkta olan diğer dinden çocuklara din dersi verilirken, çoğunlukta olan Müslüman çocuklar açıkta kalıyorlar ve din dersi alamıyorlar. Burada bizim çocuklarımız açısından din derslerini, kendilerinin bu ülkede kabul edildiklerini kabul etmeleri, karnede bir not boyutunun olması açısından bile çok önemsiyoruz.” dedi.