DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da Erdoğan’a hakaret etmek artık suç değil!

Almanya’da Erdoğan’a hakaret etmek artık suç değil!

Almanya’nın aldığı bu karar Türkiye’yi şoke etti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretler için soruşturma açılmayacak.İki ülke arasında yani Almanya ve Türkiye arasında hukuki alanlarda iş birliği anlaşması devam ediyor. Bu anlaşmaya rağmen son zamanlarda çok sayıda vatandaş hakkında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesi ile Alman mahkemelerine de şikayette bulunulmuştu. Erdoğan’a hakaret

Almanya’nın aldığı bu karar Türkiye’yi şoke etti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretler için soruşturma açılmayacak.İki ülke arasında yani Almanya ve Türkiye arasında hukuki alanlarda iş birliği anlaşması devam ediyor. Bu anlaşmaya rağmen son zamanlarda çok sayıda vatandaş hakkında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesi ile Alman mahkemelerine de şikayette bulunulmuştu.

Erdoğan’a hakaret etmek artık suç değil

Fakat Almanya Adalet ilerleyen süreçte Türkiye’ye hukuki yardımda bulunmayacak. Bundan dolayı da artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaret gibi suçlar Almanya’da suç sayılmayacağının yanı sıra soruşturma kapsamına da girmeyecek. Tagesspiegel gazetesinin yer verdiği habere göre 18 yıl boyunca Almanya’da mülteci olarak yaşayan Türk kökenli bir vatandaşın sosyal medya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı katil ve hırsız olarak tanımladığı için hakkında soruşturma başlatılmıştı. Türkiye’de açılan bu soruşturmaya da Federal Savcılık hukuki destek veriyordu. Geçtiğimiz günlerde ise Federal ve Eyalet Adalet Bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerde bu tarz konularda Türkiye’ye hukuki destek verilmeyeceği konusunda anlaşıldı.