DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da herkes banka hesabına sahip olacak

Almanya’da herkes banka hesabına sahip olacak

Almanya’da yaşayan Türklerin en büyük sıkıntı olan banka hesabı sorunu çözüldü. Artık herkes banka hesabı açma hakkına sahip olacak.\r\n\r\n

Almanya’da yaşayan Türklerin en büyük sıkıntı olan banka hesabı sorunu çözüldü. Artık herkes banka hesabı açma hakkına sahip olacak.Banka hesabı olmadan Almanya’da yaşamanın zorluğunu ve sıkıntısını çekenlere güzel haber geldi. Hemen hemen her zaman lazım olan banka hesabını artık herkes açabilecek. Banka hesabına sahip olmak normal bir durum olarak görülse de, bazı bölgelerde buna sahip olmak adeta imkansızdı. Yeni yapılan bir düzenlemeye göre Sparkasse’ler isteyen herkese banka hesabı açma zorunluluğu içinde olacak. Yeni getirilen bu zorunluluk ve yeni düzenlem 19 Haziran’dan itibaren uygulamaya kondu. Sparkasse’ler sabit bir adresi olmayan evsiz ya da mültecilere banka hesabı açmak zorunda kalacak.

Herkes banka hesabına sahip olacak

banka-hesabiAlmanya’da yaşayan yaklaşık 1 milyon insan banka hesabına sahip değildi. Banka hesabı açma talebinde bulunan sabit adresi olmayan evsiz, mülteci gibi kişiler bu başvurularını red edebiliyorlardı. Artık uygulamaya konan bu yeni düzenleme ile birlikte bankalar ve Sparkasse’ler kişilerin uyruğuna, kökenine, sabit bir adresi olup olmadığına bakmayacak. Başvuru da bulunan tüm insanların taleplerini değerlendirmeye alacak. Hiç olmasa bile en azından bir kişiye ‘Guthabenkonto’ açmak zorundalar. 19 haziran’da uygulamaya konulan bu uygulamayla yaklaşık 1 milyon kişi banka hesabına sahip olacak. Uygulamadan önce ise nerdeyse son bir yıl içerisinde  670 bin kişinin banka hesap numarası bulunmuyordu. 670 bin kişinin mülteciler ile birlikte 1 milyonu geçeceği düşünülüyor.

Bankalar bu habere sevinmedi

19 Haziran’da uygulamaya konulan uygulamanın bankalar tarafından pek sevindirici bir haber olmadığı dikkat çekti. Banka hesap numarası bulunmayan bir çok kişi konut kiralayamıyor, cep telefonu sözleşmesi imzalayamıyordu. Bankalar bu uygulamanın yürürlüğe girmemesi için bir çok çaba sarf etmişti. Israrla engellemeye çalıştıkları bu uygulamadan bankalar çok hoşnutsuz olduğu görünüyor.