DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da muz alırken zehirli örümceğe dikkat!

Almanya’da muz alırken zehirli örümceğe dikkat!

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin Simmern kasabasında bir müşteri muz kasalarında çok sayıda şüpheli örümcek kozası görünce bölge polisi derhal alarma geçti. Muzların arasındaki kozanın zehirli bir örümcek türüne ait olabileceğinden yola çıkan polis olay yerine hayvanat bahçesinden bir uzman getirmeyi de ihmal etmedi. Polis örümceğe ait yumurtaların yere düşüp üremesi tehlikesine binaen bu uygulamaya başvurdu. POLİS

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin Simmern kasabasında bir müşteri muz kasalarında çok sayıda şüpheli örümcek kozası görünce bölge polisi derhal alarma geçti. Muzların arasındaki kozanın zehirli bir örümcek türüne ait olabileceğinden yola çıkan polis olay yerine hayvanat bahçesinden bir uzman getirmeyi de ihmal etmedi. Polis örümceğe ait yumurtaların yere düşüp üremesi tehlikesine binaen bu uygulamaya başvurdu.

POLİS KOZAYI GÖRÜR GÖRMEZ ZEHİRLİ ÖRÜMCEK TEHLİKESİNDEN YOLA ÇIKTI

Polis ilk önce gördüğü kozanın Brezilya’dan gelen ve dünyanın en tehlikeli örümcekleri arasında yer alan Phoneutria örümceğine ait olabileceğini düşündü. 10 ila 13 cm büyüklüğe ulaşabilen bu örümcekler, zehirleriyle sağlıklı bir yetişkin insanı rahatlıkla öldürebiliyorlar. Bu zehirli örümceklerin muz kasaları ile birlikte sık sık Avrupa’ya kadar geldiği de bilinen bir gerçek.

HAYVANAT BAHÇESİNDEN UZMAN GETİRİLDİ

Bu ihtimali süpermarket personeli de göz önünde bulundurmuş ve derhal polisi ve itfaiyeyi çağırmış. Süpermarketi hızlı bir şekilde alışverişe kapatan polis daha sonra Landau’daki hayvanat bahçesinden uzman getirdi ve  kozaları incelemeye tabi tuttu.

ZEHİRLİ ÖRÜMCEKLER MUZ KASALARIYLA AVRUPA’YA ULAŞIYOR

Uzman iki saatlik bir incelemeden sonra süpermarketteki olağanüstü hali durdurdu. Sebebi ise kozanın Almanya’daki zararsız bir örümcek türüne ait olması. Bunun üzerine polis süpermarketi tekrar açtı. Ancak Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinden muz ithal edildiği sürece Phoneutria tehlikesi geçmiş değil.