DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da öğrencilere namaz yasağı getirildi

Almanya’da öğrencilere namaz yasağı getirildi

Almanya’da öğrencilerin namaz kılması yasaklandı. Almanya’da bulunan bir lisede öğrencilerin namaz kılmasına yasak getirildi. Almanya’da Öğrencilere namaz yasağı…Almanya’da öğrencilere namaz yasağı getirildiAlmanya’nın Wuppertal kentinde bulunan bir lisede Müslüman öğrencilerin namaz kılması yasaklandı. Johannes Rau Lisesi’ne ait yönetiminin son zamanlarda Müslüman öğrencilerin okul binasında abdest almasından ve namaz kılmasından rahatsız olduklarından dolayı buna yasak getirdikleri duyuldu.

Almanya’da öğrencilerin namaz kılması yasaklandı. Almanya’da bulunan bir lisede öğrencilerin namaz kılmasına yasak getirildi. Almanya’da Öğrencilere namaz yasağı…Almanya’da öğrencilere namaz yasağı getirildiAlmanya’nın Wuppertal kentinde bulunan bir lisede Müslüman öğrencilerin namaz kılması yasaklandı. Johannes Rau Lisesi’ne ait yönetiminin son zamanlarda Müslüman öğrencilerin okul binasında abdest almasından ve namaz kılmasından rahatsız olduklarından dolayı buna yasak getirdikleri duyuldu. Okul yönetimi ‘Buna izin verilemez’ şeklinde konuştu.Müslüman öğrencilerin açıkca namaz kılmasından rahatsız olan okul yönetimi, bu durumu öğretmenlerin takibe alarak yasağa uymayanların kayıt altına alınması gerektiğini istedi.Düsseldorf İlçe Yönetimi Sözcüsü Dagmar Gross, “kışkırtıcı bir şekilde namaz kılınmasının” yasaklanmasının doğru olduğunu ifade etti.

Almanya’da binlerce Müslüman mülteci Hıristiyan oldu

Almanya’da Hıristiyan olan Müslüman mültecilerin sayısı artıyor. Hıristiyanlığı seçenlerin sayısı tam olarak bilinmiyor. Bununla ilgili olarak ne Protestan ne de Katolik Kilisesi’nin merkezi istatistiği mevcut. Ancak sadece geçen yıl 2 binden fazla Müslüman mültecinin Hıristiyan olduğu tahmin ediliyor.Bu tahmin, 20 kadar Protestan eyalet kilisesine, yedi Katolik başpiskoposluğa ve bağımsız Protestan İttifakı’na soru sorulması üzerine elde edilmiş. Bununla birlikte birçok Hıristiyan cemaati mültecilerin gelmesiyle birlikte vaftizlerin arttığını dile getiriyor.

HIRİSTİYAN OLMAK İSTEYENLERE AYLARCA İNANÇ KURSU VERİYORLAR

Örneğin Regensburg Piskoposluğu’nda 2015 yılında genciyle, yaşlısıyla 75 kişi Katolikliğe geçmiş. Bu kişilerin içinde çok sayıda Müslüman da var. Özellikle Müslüman kadınların kendini daha özgür hissedeceklerini düşünerek Hıristiyan olduğu söyleniyor. Regensburg Piskoposluğundaki birçok rahip kilise avlularına mülteci aileleri almış. Piskopos temsilcisi bile bir Suriyeli aileyi yanına almış ve Almanca öğretmeye başlamış. Hıristiyan olmak isteyen Mülteciler ise vaftiz olmadan önce aylar süren bir inanç kursuna tabi tutuluyormuş.