DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da Türkleri boykot olayları başladı

Almanya’da Türkleri boykot olayları başladı

Türkiye ile Almanya arasında giderek dozunu arttıran gerginlik Türk ve Alman toplumu arasındaki iyi ilişkilere zarar veriyor. Bunun en bariz örneğini Aşağı Saksonya eyaletinin Lingen şehrinde manavlık yapan Yavuz ailesi yaşadı. Ailenin 25 yıldır işlettiği manav bazı Alman müşteriler tarafından boykot ediliyor. ERDOĞAN’IN ALMANYA KARŞITI SÖZLERİ ÜZERİNE BOYKOTA BAŞLAMIŞLAR Boykotu bir Alman müşteri aileye yazdığı

Türkiye ile Almanya arasında giderek dozunu arttıran gerginlik Türk ve Alman toplumu arasındaki iyi ilişkilere zarar veriyor. Bunun en bariz örneğini Aşağı Saksonya eyaletinin Lingen şehrinde manavlık yapan Yavuz ailesi yaşadı. Ailenin 25 yıldır işlettiği manav bazı Alman müşteriler tarafından boykot ediliyor.

ERDOĞAN’IN ALMANYA KARŞITI SÖZLERİ ÜZERİNE BOYKOTA BAŞLAMIŞLAR

Boykotu bir Alman müşteri aileye yazdığı bir mektup ile duyurmayı da ihmal etmemiş. ‘Alman Demokrat’ imzalı mektupta şu ifade yer alıyor: “Erdoğan yüzünden dostlarımla birlikte Türk bakkallarından alışveriş yapmamaya karar verdik.” Bu manavdan yıllarca memnuniyetle taze meyve ve sebze satın aldıklarını anlatan eski müşteri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer Türk politikacıların Almanya’yı rencide eden konuşmalarına çok sinirlendiklerini söylüyor ve bundan sonra Türk dükkanlarından alışveriş yapmayacaklarını ifade ediyor. ‘Alman Demokrat’, mektubuna şu cümle ile son veriyor: “Aileniz için üzgünüm. Çünkü ürünleriniz gibi nezaketiniz de mükemmeldi. Fakat Türkiye’nin bu sözleri kabul edilemez.”

YAVUZ AİLESİNDEN BOYKOT TARAFTARI ALMANLARA REST

Mektupta dile getirilenler ise Yavuz ailesini üzmüş ve Facebook üzerinden boykot edenlerle ilgili şu paylaşımda bulunmuş: “Siyasi, kültürel ve dini tartışmalardan her zaman uzak durduk. Bu yüzden de bu mektubu kabullenmek istemiyoruz. Buna rağmen aynı görüşü paylaşanların manavımızı ziyaret etmemelerini rica ediyoruz. Bizi gerçekten tanıyan müşteri ve dostlarımıza ise uzun yıllardır gösterdikleri vefa ve dostluktan dolayı teşekkür ediyoruz.”

MÜŞTERİLERİNDEN YAVUZ AİLESİNE BÜYÜK DESTEK

Yavuz ailesi bu cevap üzerine Alman müşterilerinin büyük desteğini görmüş. Bir müşterileri boykot olayı üzerine şu yorumda bulunmuş: “Adını yazmaktan ve sana fikrini sormaktan bile korkan bir aptaldan vazgeçebilirsin. Gençlik yıllarımdan beri sunduğunuz ürünlerle nasıl büyüdüğünüzü ve ne kadar mükemmel bir aile olduğunuzu görüyorum. Aynen devam!”