DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yaşayan Türkler bu habere dikkat!

Almanya’da yaşayan Türkler bu habere dikkat!

Almanya’da yaşayan birçok Türk vatandaşı vergi iadesinden yararlanamıyor. Almanya’da vergi danışmanı olarak görev alan Ali Demir, Türklerin bu kanayan yarasına parmak bastı.

Almanya’da yaşayan birçok Türk vatandaşı vergi iadesinden yararlanamıyor. Almanya’da vergi danışmanı olarak görev alan Ali Demir, Türklerin bu kanayan yarasına parmak bastı.Almanya’da yaşayan Türklerin bilgi eksikliklerinden dolayı yatırdıkları çok sayıda vergi iadesinden yararlanamadıkları ve iadesi yapılmayan paraların ise her yıl devlete kaldığı öne sürüldü.Vergi Danışmanı Ali Demir, ise Almanya’da yaşayan Türklerin vergi iadesinden yararlanmadığını açıkladı. İade edilmeyen yüklü miktardaki paraların devlet kasasına kaldığını ifade etti. Türklerin Almanya’da yaşadığı büyük sorunlara dikkat çeken vergi danışmanı Ali Demir, Türkiye’de emekli olmak için yatırılan primlerin Almanya’daki vergiden düşürülebileceğini açıkladı.Çocuklarını okumak için Almanya’ya gönderen aileler, yapılan tüm masrafları ise vergiden düşürebilceklerini ifade etti. Rahatsızlıkları bulunan birçok vatandaşın engelli belgesi almadıklarının üzerinde durdu. Engelli belgesi almaya haklarının bulunduğu birçok vatandaş bu sayede değişik oranlarda vergi muafiyetinden yararlanacağını söyledi.

4-5 Bin Euro’ya Kadar Vergi İadesi

euro-vergiAlmanya’daki Türkleri bu konuda uyaran vergi danışmanı Ali Demir önemli açıklamalarına şu sözlerle devam etti. Ali Demir, “Türkiye SGK’dan borçlanarak emekli olmak için bir kişi 18 ile 20 bin euro arasında para yatırıyor. Bu parayı Almanya’da emeklilik primleri olarak düşürebilirler. Buna tekabül eden vergi iadesi 4 ile 5 bin Euro arasındadır. Bir çok kişi unutuyor veya korktuğu için bildirmiyor. Çünkü, ‘Almanlar Türkiye’deki emekli aylıgımızı tespit ederlerse bizden bunun vergisini alırlar’ diye düşünüyorlar. Almanya ile Türkiye arasında sosyal sigortalar konusunda ikili anlaşma var, bunu zaten öğrenecekler. Türkiye’de alınan emekli maaşının Almanya’da sadece yarısı vergiye tabidir. Bir kişi 400 euro emekli maaşı alıyorsa 200 Euro’su vergiye tabi. Yani senede 2 bin 400 euro yapar, buna tekabül eden vergi ise 250-300 euro arasındadır. Bunun için 4-5 bin Euro vergi iadesini heder etmesinler, bildirsinler.” açıklamasında bulundu.