DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yılda kaç gün resmi tatil var?

Almanya’da yılda kaç gün resmi tatil var?

Almanya’da halkın çoğunluğu bütün eyaletlerde eşit sayıda resmi tatil günü olmasını istiyor. En çok istenen ise bütün eyaletlerin Bavyera’da olduğu gibi 13 gün tatil yapması. Protestanların Reformasyon Günü’nün Almanya çapında kutlanmasını isteyenler de hayli fazla. Aynısını Müslümanların bayramları için düşünen ise çok az.

Almanya eyaletlerden oluşan bir ülke ve her eyaletin kendi kanunlarını çıkaran meclisleri var. Bu durum her eyalete belli konularda bağımsızlık sağlıyor. Ancak bu bağımsızlıklar bazen tartışma konusu da olabiliyor. Örneğin farklı dini inanışlara göre belirlenen resmi tatil günleri!Alman halkının yüzde 61’i tatil günü sayısının bütün eyaletlerde aynı olmasını istiyor. Hem de en çok resmi tatil gününün olduğu eyalette ne kadar tatil günü varsa o kadar tatil gününün Almanya’nın tamamında geçerli olmasını istiyor.En çok resmi tatil günü olan eyalet ise Bavyera. Bu eyalette 13 gün resmi tatil günü uygulaması var. Almanya’da en çok insanın yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) halkın yüzde 69’u Bavyera’daki gibi 13 gün tatil yapmak istiyor. Bu eyaleti yüzde 66 ile Saksonya izliyor.

RESMİ TATİL GÜNÜ SAYISI ALMANYA’DA 9 İLA 13 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Eşit miktarda tatil günü uygulamasına Almanya çapında karşı çıkanların oranı ise yüzde 13. Bu oran Bavyera’da yüzde 22, Rheinland-Pfalz’ta yüzde 17 ve Baden-Württemberg’de yüzde 14 olarak hesaplanmış. Almanya çapında halkın yüzde 6’sı en az tatil kutlayan eyaletin baz alınmasından yana tavır koyarken, yüzde 13’ü eşit miktarda başka bir tatil günü sayısını doğru buluyor.Almanya’daki tatil günü sayısı 9 ila 13 arasında değişiyor. En az tatil günü olan eyaletler Aşağı Saksonya, Schleswig-Holstein, Bremen, Hamburg ve başkent Berlin gibi Kuzey Almanya eyaletleri.

HALKIN YÜZDE 72’Sİ PROTESTANLARIN REFORMASYON GÜNÜ’NDE TATİL İSTİYOR

Araştırmayı YouGov adlı araştırma kuruluşu Alman Haber Ajansının (dpa) talebi üzerine gerçekleştirmiş. Araştırmaya göre Alman halkı, protestanların bayramı olarak bilinen Reformasyon Günü’nün ülkenin tamamında resmi tatil olmasını istiyor. Alman halkının yüzde 72’si bu yönde talepte bulunurken, yüzde 17’si karşı görüşü savunuyor. Bu tatil günü sadece Meckleburg-Vorpommern, Brandenburg, Saksonya-Anhalt, Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde var. Reformasyon Günü, 2017 yılının 31 Ekim’inde 500. yıl dönümü münasebetiyle tek defaya mahsus olmak üzere Almanya’ın tamamında resmi tatil günü olacak.

MÜSLÜMANLARIN BAYRAMLARINDA TATİL İSTEYEN ÇOK AZ

Alman halkının yüzde 8’i yepyeni bir tatil gününden yana. Ancak Hıristiyanlık dışındaki başka bri dine ait bir bayramın Almanya’nın tamamında resmi tatil olarak kutlanmasına halkın yüzde 68’i kesinlikle hayır diyor. Müslümanların kutladığı bir bayramın resmi tatil olmasına sıcak bakanların oranı yüzde 10. Yahudilere has bir bayram söz konusu olduğunda oran yüzde 9’a düşüyor. Budistlerin bayramına onay verenler yüzde 5’i bulurken, Hindistanlıların bayramına resmi tatil olarak sıcak bakanların oranı yüzde 4.

HALK PAZARA DENK GELEN TATİL GÜNLERİNİ TELAFİYE SICAK BAKMIYOR

Tatil günlerinde problemli bulunan bir diğer durum ise bazı tatillerin pazar gününe denk gelmesi. Bazı ülkelerde bu tatil günleri başka bir güne alınabiliyor. Almanların yüzde 53’ü bunun Almanya’da da mümkün olmasını mantıklı bulmuyor. Ancak halkın yüzde 41’lik bir bölümü tatil gününün hafta sonu tatilinde kaybolmasını istemiyor. Bu kesim için bu yılbaşının pazar gününe denk gelmesi üzücü. Yeşiller ve Sol Parti de bu yıl İşçi Bayramı’nın pazar gününe denk gelmesinden dolayı tatilin başka bir güne alınmasını sağlayan düzenleme istemişti.