DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yine camiye saldırı!

Almanya’da yine camiye saldırı!

Almanya yine camiye yapılan saldırılarla gündeme geldi. İnşaat işlemi hala sürmekte olan caminin duvarlarına gamalı haç çizilerek ağır hakarette bulunan sözler yazıldı.\r\n\r\n

Almanya yine camiye yapılan saldırılarla gündeme geldi. İnşaat işlemi hala sürmekte olan caminin duvarlarına gamalı haç çizilerek ağır hakarette bulunan sözler yazıldı.Almanya’nın Herrringen beldesinde halen daha inşaat aşamasında olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’ne bağlı  bir camiye saldırı yapıldı. İnşaatı süren Ulu Cami’nin duvarlarına sprey boyalarla gamalı haç işaretleri çizildi. Bununla kalmayan saldırganlar cami duvarına  ”Almanya’dan defolun”, ”Müslüman yerine Nazi”, ”Türkleri gazlayalım” gibi hakaret içeren yazılar yazıldı.

Almanya’daki saldırının ardından açıklama

almanya-cami-saldiri-1almanya-cami-saldiri-3almanya-cami-saldiri-4almanya-cami-saldiri-2Camiye yapılan çirkin saldırının ardından olay yerine gelen Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, “Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bu kabul edilebilecek bir olay değil. Şehrimiz uyuma örnek bir şehir, böyle olayların yaşanması bizleri üzüyor. Yıllardır bunlarla mücadele ettik. Bu mücadelemize devam edeceğiz ve Hamm’da böyle olaylara asla tolerans göstermeyeceğiz.’’ şeklinde açıklama yaptı.Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ise yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını belirtirken, ”Dernek yetkilileri ile ivedilikle temas ederek bilgi aldım ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Hamm’a giderek, vatandaşlarımız ve STK temsilcilerimizle görüşmeler yapacağım. Vatandaşlarımıza provokasyonlara karşı duyarlı olmalarını telkin ediyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Saldırının hemen sonrasında ise Hamm Belediyesi olay yerinde geniş çaplı soruşturma başlatığını belirtti.